پیازچال که بین کوهنوردان به لزون شهرت دارد یکی از زیباترین قلههای تهران است و به خاطر آب هوای مناسب و معتدلش در طول سال به قله چهارفصل معروف است. این قله زیبا پرطرفدار مورد علاقه پژوهشگران طب سنتی است که خواندن ماجرای صعود آن خالی از لطف نیست.
به گزارش همشهری آنلاین، پیازچال به سبب رویش گیاهان دارویی مورد توجه علاقه مندان به طب سنتی و داروشناسان هم هست. بهمن حاج هاشمی، از کوهنوردان پیشکسوت، می گوید: «یکی از جذابیت های قله پیازچال برخورداری از دید کامل به شهر تهران به ویژه در شب است.»
حاج هاشمی میافزاید: «همچنین بر خلاف سرمای توچال، این قله حتی در زمستان هم هوای معتدل و طبیعت سر سبزی دارد و به دلیل خاک حاصلخیزش گونه های مختلف گیاهی در تپه ها و دامنه های آن پرورش پیدا می کنند. در مورد این دره روایت و داستان های زیادی نقل شده اما معروف است که در دره همجوار این قله نوعی پیاز که به سیرک معروف است رشد می کند و به همین دلیل هم این قله به پیازچال شهرت پیدا کرده است.»
این پیشکسوت درباره دیگر ویژگی های این قله می گوید: « قله پیازچال در ارتفاع 3200 متری خطالرس قله توچال قرار گرفته است و چشمه ها و آبشارهای فراوانی دارد و از آنجا که مسیر حرکت همواری دارد یکی از راحت ترین مسیر های صعود به توچال محسوب می شود. طول مسیر این قله از انتهای دره کلکچال تا انتهای قله دارآباد است.»