تهیه ترشی های دست ساز خانگی با دستورهای آرگا فوق العاده است. شما می توانید در این قسمت با طرز تهیه ترشی بادمجان دودی با طعم و مزه مخصوص آشنا شوید.
ترشی بادمجان دودی یک چاشنی مخصوص:
این ترش طعم و مزه فوق العادهای داشته و عطر دودی آن بی نظیر است. شما می توانید در کنار پلو و خورشتهای خود از این ترشی استفاده کنید. شما در ادامه با طرز تهیه ترشی گوجه کال آشنا می شوید.
مواد اولیه:
- بادمجان: 2 کیلوگرم
- گوجه: 3 عدد
- سرکه انگور: 2 لیوان
- فلفل ترشی: 3 عدد
- سیر: 3 حبه
- نمک: یک و نیم قاشق چای خوری
- نعنا، جعفری، ریحون، ترخون: 1 لیوان
- گلپر: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه ترشی بادمجان دودی:
برای آماده کردن این ترشی ابتدا باید مواد اولیه آن را تهیه کنید. شما می توانید از سبزیجات معطر و دلخواه خود نیز درون این ترشی استفاده کرده که کاملاً سلیقه ای هستند. همچنین می توانید از سرکه سفید یا قرمز برای ترکیب این ترشی استفاده نمایید.
ابتدا بادمجان ها را با پوست روی حرارت قرار داده و آنها را دودی کنید. برای این کار می توانید از زغال منقل استفاده نمایید. در صورتی که زغال ندارید می توانید بادمجان ها را روی شعله گاز قرار داده و با حرارت گاز آن را کبابی کنید.
در قسمت بعدی بادمجان ها را بعد از اینکه سرد شد، پوست کنده و روی تخته به صورت ساتوری خرد کنید. توجه داشته باشید، در حین کباب کردن بادمجان ها مدام آنها را پشت و رو کرده تا تمام قسمت های آن به خوبی پخته شود.
در قسمت بعدی باید گوجه ها را روی حرارت گاز قرار داده و به همین روش کباب کنید. در ادامه نیز گوجه ها را بعد از خنک شدن پوست کنده و به همان روش ساطوری نمایید. حالا مواد گوجه و بادمجان های ساطوری کرده و درون یک ظرف گود آنها را ترکیب کنید.
سیر و مواد سبزی خود را شسته و بعد از اینکه آب آنها کشیده شد، روی تخته ساطوری نمایید. حالا مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کرده به آن ادویه های مخصوص گلپر، فلفل، نمک را اضافه کنید. حتماً درون این ترشی از فلفل تند بیشتری استفاده کنید. فلفل تند را نیز به صورت حلقهای برش زده و به مواد خود اضافه نمایید.
طرز تهیه ترشی بادمجان دودی به همین سادگی بوده و شما با همین روش می توانید انواعی از ترشی ها را داشته باشید. بعد از ترکیب شدن مواد روی یکدیگر به آن مقداری سرکه اضافه کرده و بعد از ترکیب شدن درون شیشه های تمیز بریزید.
درب شیشه ها را به خوبی بسته ترشی ها را کنار گذاشته تا بعد از یک هفته جا افتاده شده و سرو کنید. بعد از هر بار استفاده از ترشی در بار را به خوبی بسته و توجه داشته باشید که از قاشق کثیف برای خارج کردن ترشی استفاده نکنید.