ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق/

دستور العمل جدید از سوی رادیکال‌ها: با جولانی عادی سازی کنید! / پشت پرده سیاسی کردن یک قتل از زبان محمدعلی ابطحی

آینده سوریه را نه جولانی و دوولت‌های مداخله‌گر بلکه جوانانی خواهند ساخت که در متن تحولات موجود قرار دارند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

در حالی نماینده ویژه وزیر امور خارجه کشورمان در امور سوریه مذاکرات با طرف‌های روس درباره تحولات سوریه را در دستور کار دارد که نهم بهمن ماه/ 28 ژانویه 2025، شاهد نخستین سفر یک هیئت عالی‌رتبه روسیه به سوریه از زمان کناررفتن بشار اسد بودیم. همچنین کاخ کرملین روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد ولادیمیر پوتین با احمد الشرع، رئیس دوره انتقالی سوریه، به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده و از آمادگی روسیه برای کمک به بهبود وضعیت اقتصادی-اجتماعی سوریه ازجمله تأمین کمک‌های بشردوستانه خبر داده است.

همین اخبار کافی است تا رسانه‌های اصلاح‌طلب خط عادی سازی روابط ایران با جولانی را پیش ببرند؛ روزنامه شرق در گزارشی نوشته است:

سوریه طیفی از اقوام و مذاهب مختلف را شامل می‌شود که بعضی از آنها به ایران نزدیکی بیشتری دارند و برخی هم نه و به تناسب همین دوری و نزدیکی فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی اقوام و مذاهب مختلف سوریه با ایران، طیفی به زمان کمتر و برخی هم به زمان بیشتری نیاز دارند. بعضی اقوام و مذاهب سوری هم اصلا به زمان نیاز ندارند و اکنون هم تمایل به احیای روابط با ایران دارند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

باید یک اولویت‌بندی داشته باشیم و در اولویت اصلی فعلا تلاش‌ها به سمت برقراری روابط و ایجاد مناسبات در حد قابل قبول و قابل انتظار و متناسب با شرایط جاری در روابط ایران و سوریه باشد و بعد از آن به تدریج باید روابط دو ملت ایران و سوریه را هم احیا کنیم؛ همین‌که فعلا رابطه‌ای عادی بین ایران و سوریه برقرار شود، قابل دفاع است.

دستور العمل جدید از سوی رادیکال‌ها: با جولانی عادی سازی کنید! / پشت پرده سیاسی کردن یک قتل از زبان محمدعلی ابطحی

روزنامه آرمان ملی هم در گزارشی درباره عادی سازی می‌نویسد:

با توجه به دغدغه‌های مشترک ایران و روسیه درباره آینده سوریه، به نظر می‌رسد که دو کشور در حال رایزنی و هماهنگی برای ایجاد زمینه‌های لازم جهت احیای روابط دیپلماتیک با دمشق هستند. اگرچه همچنان مشخص نیست چه کشوری نقش میانجی را میان ایران و سوریه ایفا خواهد کرد، اما تمایل دو طرف برای برقراری روابط، می‌تواند زمینه‌ساز ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک بدون واسطه نیز باشد.

دستور العمل جدید از سوی رادیکال‌ها: با جولانی عادی سازی کنید! / پشت پرده سیاسی کردن یک قتل از زبان محمدعلی ابطحی

عادی سازی روابط با سوریه وابسته به مولفه‌های متعددی است که بخشی از آن وابسته به مدل مواجه تروریست‌ها به خواسته‌های ایران است.

از جمله مهمترین موارد تعیین تکلیف نگاه دمشق به رژیم صهیونیستی است که تا به حال از جانب جولانی مسکوت مانده است، همچنین تحریرالشام نشان داده است که نه به عنوان یک دولت بلکه به عنوان اقماری از گروه‌های مختلف حیات دارد و از این رو ارتباط با چنین شبکه پیچیده‌ای عاقلانه نیست.

سومین نکته آن است که آینده سوریه را نه جولانی و دوولت‌های مداخله‌گر بلکه جوانانی خواهند ساخت که در متن تحولات موجود قرار دارند.

اجرای قتل اخیر یک دانشجوی 19ساله در کوی دانشگاه مورد توجه بسیاری از رسانه‌ها قرار دارد و برخی از آن‌ها تلاش دارند آن را سیاسی کنند، روزنامه اعتماد به نقل از ابطحی درباره این حادثه می‌نویسد:

با پیگیری‌هایی که وزیر علوم انجام می‌دهد و تعهدات و قول‌هایی که برای امنیت بیشتر اطراف دانشگاه و کلیت شهرها داده شده، امیدواریم دیگر شاهد یک چنین اتفاقات تلخی نباشیم. امروز این بحث‌ها مطرح شده و مقامات مسوول نشان داده‌اند که ابعاد مختلف ماجرا را دنبال می‌کنند. هم در نامه رییس‌جمهور و هم در بیانیه وزارت علوم و سایر مقامات تاکید شده که باید مسائل دانشگاهی در درون دانشگاه‌ها حل و فصل شود. اما اینکه یک جنایت عمومی به یک مقوله دانشگاهی بدل شود، کار درستی نیست.

دستور العمل جدید از سوی رادیکال‌ها: با جولانی عادی سازی کنید! / پشت پرده سیاسی کردن یک قتل از زبان محمدعلی ابطحی

به هر حال دو نفر دزد و قاتل به یک دانشجو حمله کرده‌اند. ممکن بود این دانشجو هر شغل دیگری هم داشته باشد. موضوع مهم‌تر و کلان‌تر افزایش چتر امنیت برای تمامی اقشار و گروه‌های اجتماعی از جمله دانشجویان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان