ماهان شبکه ایرانیان

زلنسکی: ترامپ می‌خواهد ۲ برابر کمکی که آمریکا کرده را پس‌بگیرد/ کناره‌گیری را با ناتو مبادله می‌کنم

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین عصر یکشنبه سخنان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره مقدار و نوع کمک‌های آمریکا به اوکراین را رد کرد.

رئیس‌جمهور اوکراین در اظهاراتی، ضمن رد کردن سخنان همتای آمریکایی خود درباره مقدار کمک‌های آمریکا به اوکراین، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراین، همه 100 میلیارد دلار آن، هدیه و به شکل کمک‌های بلاعوض بود.»

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین عصر یکشنبه سخنان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره مقدار و نوع کمک‌های آمریکا به اوکراین را رد کرد.

زلنسکی ادعا کرد: «در طول سه سال جنگ، آمریکا فقط 100 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است.»

طبق گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی» او در یک کنفرانس خبری افزود: «کمک‌های ایالات متحده به عنوان کمک‌های بلاعوض (هدیه) ارائه شده است، نه وام.»

زلنسکی همچنین ادعاها مبنی بر اینکه 500 میلیارد دلار کمک باید به عنوان بدهی تلقی شود را رد کرد.

رئیس جمهور اوکراین همچنین گفت که برای دستیابی به صلح در اوکراین یا ورود آن به ناتو آماده کناره‌گیری است.

او تصریح کرد: «اگر برای صلح در اوکراین واقعاً نیاز دارید که من از قدرت کنار بروم، من آماده هستم. همچنین می توانم آن را با ناتو مبادله کنم، اگر چنین شرایطی فوراً ارائه شود.»

اظهارات او درحالی است که ترامپ در سخنرانی‌های متعدد خود، خواست خود برای صاف شدن «وام‌های آمریکا به اوکراین» را ابراز کرده است.

رئیس جمهور آمریکا بامداد یکشنبه هشدار داد، اوکراین در صورتی که با امضای توافق حق دسترسی آمریکا به منابع معدنی خود مخالفت کند، به مشکلات زیادی برمی‌خورد.

زلنسکی تاکنون از امضای این توافق خودداری کرده است.

رئیس جمهور آمریکا اوایل ماه جاری میلادی گفته بود که به دنبال یک توافق و حق دسترسی به منابع طبیعی اوکراین به ارزش 500 میلیارد دلار است که به عنوان بازپرداختی برای کمک‌های ارائه شده به کی‌یف در جریان جنگ با روسیه محسوب می‌شود.

رئیس جمهور آمریکا همچنین ادامه داد: «ما یا این توافق را امضا می‌کنیم یا عدم امضای آن برای اوکراین مشکلات زیادی به وجود می‌آورد.»

وی همچنین افزود، این توافق به صورت خوشبینانه در بازه کوتاهی از زمان امضا می‌شود و واشنگتن 400-500 میلیارد دلار خود را زنده می‌کند.

ترامپ گفته که اروپا در کمک به اوکراین 100 میلیارد دلار هزینه کرده درحالیکه آمریکا 350 میلیارد دلار داده است.

وی افزود: «این پول‌ها به این دلیل در اوکراین هزینه شده چون ما یک رئیس جمهور و دولت احمق و ناکارآمد داشتیم. من از آنها می‌خواهم تا بابت آن همه پولی که هزینه کردیم، چیزی به ما بدهند. این پول‌ها با نفت و منابع طبیعی جبران می‌شود. ما باید پولمان را برگردانیم. باید این کار را انجام بدهیم چون عادلانه نیست.»

با وجود اظهارات ترامپ، زلنسکی علاوه‌بر هدیه خواندن کمک‌های آمریکا به اوکراین، میزان کمک‌های واشنگتن به کی‌یف را فقط 100 میلیارد دلار تخمین زده است.

او پیشتر گفته بود که مابقی کمک‌های اعلام شده از سوی آمریکا «گم شده» و سرنوشت آن‌ها نامشخص است.

از طرفی، اظهارات او درباره آمادگی خود برای کناره‌گیری درحالی که زلنسکی به بهانه‌های مختلف مانع برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین شده است. از طرفی، او درحالی تلویحا عضویت در ناتو را شرط برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده که «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا و ترامپ مخالفت خود با عضویت اوکراین در ناتو را اعلام کرده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان