مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو گفت: برخی کیسههای چای پلاستیکی هنگام قرار گرفتن در آب داغ، ذرات میکروپلاستیک آزاد میکنند که میتواند برای سلامت مضر باشد و توصیه کرد که برای کاهش خطرات احتمالی، از چایهای برگ آزاد یا کیسههای چای زیستتخریبپذیر استفاده شود.
به گزارش ایسنا، دکتر مهدی انصاری دوگانه با اشاره به نتایج مطالعات اخیر درباره میکروپلاستیکها گفت: این ذرات پس از ورود به سیستم فاضلاب، میتوانند منابع آبی مانند رودخانهها، دریاچهها و اقیانوسها را آلوده کنند و موجب تشدید آلودگی پلاستیکی در محیطهای آبی شوند.
وی افزود: میکروپلاستیکها از طریق زنجیره غذایی وارد بدن انسان میشوند. جانوران دریایی این ذرات را میبلعند و در نهایت با مصرف محصولات دریایی، این آلایندهها به بدن انسان منتقل میشوند که میتواند تهدیدی جدی برای سلامت باشد.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو بر لزوم قانونگذاری سختگیرانه در زمینه تولید کیسههای چای و جایگزینی آنها با نمونههای فاقد پلاستیک تأکید کرد و گفت: افزایش آگاهی عمومی نیز نقش مهمی در کاهش این آلودگی خواهد داشت.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی در پایان تصریح کرد: با توجه به پیامدهای زیستمحیطی شناختهشده میکروپلاستیکها، اتخاذ تدابیر فوری برای حفاظت از اکوسیستمهای آبی و جلوگیری از ورود این آلایندهها به زنجیره غذایی ضروری است.