انواع آبمیوه و رانی از نوشیدنی های پرطرفدار در همه فصل ها به ویژه بهار و تابستان هستند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه رانی سیب بسیار خوشمزه را فرا گرفته و آن را برای عزیزان خود در منزل آماده و از نوشیدن رانی سیب، فوق العاده لذت ببرید.
طرز تهیه رانی سیب بسیار خوشمزه
در تمام فصول به ویژه بهار و تابستان نوشیدن انواع آب میوه و رانی می تواند بسیار دلچسب و لذت بخش باشد. رانی از این جهت که بر پایه میوه تازه، خوشمزه و مقوی تهیه می شود نوشیدنی محبوبی بوده و هیچ وقت دلزدگی ایجاد نمی کند. ضمنا نسبت به سایر نوشیدنی ها مواد مغذی بیشتری هم دارد.

از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب طرز تهیه رانی سیب را به شما عزیزان آموزش داده تا در منزل آن را آماده و یک پذیرایی خاطره انگیز از مهمانان یا اعضای خانواده خود داشته باشید. رانی خانگی فاقد مواد مضر و نگهدارنده بوده و سالم تر و گواراتر خواهد بود. ضمنا می توانید طرز تهیه رانی هلو و طرز تهیه رانی پرتقال را نیز در مقالات قبلی آرگا مشاهده کنید.
مواد لازم
برای تهیه رانی سیب به مواد زیر نیاز است:
- پنج کیلو سیب
- یک لیوان گلاب
- یک قاشق چای خوری وانیل
- 5 لیوان آب
- شکر بر حسب ذائقه( اگر سیب ها شیرین و آبدار هستند نصف لیوان کافی است)

طرز تهیه
برای تهیه رانی سیب بسیار خوشمزه ابتدا سیب ها را خوب شسته و با دستمال پارچه ای خشک کنید. سپس با چاقوی مناسب سیب را از وسط دو نیم کرده و هسته ها را خارج کنید. دقت کنید که نباید کوچکترین بخشی از هسته در لابلای تکه های سیب باقی بماند.
سپس سیب ها را به تکه های کوچک مکعبی برش بزنید. سعی کنید اندازه آن ها شبیه رانی های کارخانه ای باشد. در ادامه قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد شکر را به آن اضافه و به طور متوالی هم زده تا حل شود.
پس از حل شدن کامل شکر در آب تکه های سیب را به آن اضافه و محتویات را هم بزنید. ده دقیقه ای که گذشت گلاب را اضافه کنید. در پایان کار وانیل را اضافه کنید. حدودا 20 دقیقه زمان می برد که سیب ها نرم شوند. سپس کمی آبلیمو ( اختیاری) اضافه کنید.
بعد حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود. در این مرحله مقداری از تکه های میوه را با ملاقه از قابلمه بردارید و کنار بگذارید. بقیه مواد را داخل میکسر یا غذا ساز بریزد تا پوره یکدست و نرمی به دست آید. البته می توانید از گوشتکوب برقی هم استفاده کنید.
سپس مواد را از صافی عبور داده تا پوست اضافه یا هسته ای اگر جا مانده از مایع رانی جدا شود. با ته ملاقه به آرامی روی صافی بکشید تا پوره سیب کاملا جدا شود. بعد تکه های سیبی که از قبل جدا کرده بودیم به این مواد اضافه و هم بزنید تا مخلوط شوند. در ادامه رانی سیب را داخل یخچال گذاشته تا خنک شده بعد میل کنید. نوش جان.

چند نکته:
در همه مراحل تهیه رانی سیب نکاتی وجود دارد که بد نیست از آن ها اطلاع داشته باشید:
- در جدا کردن هسته های میوه دقت کنید تا بافت سفت و سختی از هسته در رانی باقی نماند.
- می توانید در رسپی تهیه رانی سیب خانگی گلاب را حذف کنید.
- اگر به گوشتکوب برقی یا سایر ابزار مخلوط کن دسترسی ندارید می توانید با گوشتکوب دستی مواد را له و پوره کنید.
- از ابتدا تا انتهای پخت میوه نباید حرارت زیاد باشد. ضمنا از هم زدن و چک کردن منظم مایه رانی غافل نباشید.
- اگر غلظت رانی سیب خیلی زیاد شد از مقداری آب برای رقیق کردن استفاده کنید.