ماهان شبکه ایرانیان

چند نکته و یادآوری مهم درباره عسل که معمولا فراموش می شوند

در دنیای شیرین کننده ها، عسل همیشه بحث برانگیز بوده است. عسل فواید تغذیه ای و سلامتی چشمگیری دارد که آن را از دیگر گزینه ها مخصوصا شکر متمایز می کند. اما آیا این به معنای مصرف بی رویه آن است؟

عصر ایران - عسل یکی از محبوب ترین، سالم ترین و در عین حال چالشی ترین خوراکی هایی است که می شناسیم! چالشی از آن جهت که تشخیص اصل واقعی از انواع تقلبی و ناسالم آن عملا در شرایط عادی و توسط مشتری غیر ممکن است. 

به عبارت دیگر مصرف کننده با تکیه بر اعتماد خود به یک فروشنده باسابقه تلاش دارد تا یک خرید امن و موفق را انجام دهد. البته روش هایی نیز برای آزمایش اصالت عسل مطرح می شوند که در نهایت غیر از شرایط آزمایشگاهی یا مکان مورد اعتماد خرید هیچ کدام قابل استناد نیستند.  

عسل یا شکر؟ یک راهنمای کامل برای انتخاب سالم تر

چند نکته کوتاه درباره عسل:

مزیت تغذیه ای: عسل مقادیر کمی پروتئین، ویتامین های گروه ب، ویتامین ث و مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و روی را فراهم می کند که در شکر سفید یافت نمی شوند.

تقویت آنتی اکسیدانی: عسل، به ویژه انواع تیره تر آن، آنتی اکسیدان هایی دارد که ممکن است از سلامت قلب و پیری سالم پشتیبانی کنند.

عسل خام: برای بهینه سازی تغذیه، عسل خام را انتخاب کنید که ممکن است ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به انواع فرآوری شده داشته باشد.

عسل در برابر شکر

عسل

منبع: زنبور عسل از شهد گل        

ترکیبات: قندها (فروکتوز و گلوکز)، آب، پروتئین          

ظاهر: مایع چسبناک تقریبا قهوه ای و زرد رنگ 

محتوای کالری: 64 کالری، 17 گرم قند در هر قاشق غذاخوری

فواید سلامتی: ممکن است از قلب محافظت کند، قند خون را تنظیم کند، زخم ها را التیام بخشد و عفونت های دستگاه تنفسی در کودکان را بهبود بخشد

شکر تصفیه شده

منبع: نیشکر یا چغندر قند

ترکیبات: ساکارز

ظاهر: بلورهای سفید

محتوای کالری: 45 کالری، 12 گرم قند در هر قاشق غذاخوری

فواید سلامتی: هیچ

عسل هم قند دارد اما

ترکیبات: عسل و شکر تصفیه شده از قندهای طبیعی متفاوتی تشکیل شده اند. به عنوان نمونه، عسل حاوی فروکتوز و گلوکز است، در حالی که شکر سفید از ساکارز ساخته شده است. عسل همچنین حاوی مواد مغذی دیگری از جمله مقادیر کمی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است.

شاخص گلیسمی: عسل حاوی گلوکز و فروکتوز است که دومی شیرین تر و دارای شاخص گلیسمی پایین تری (50 تا 60) نسبت به گلوکز (شاخص گلیسمی 100) است. در نتیجه، عسل ممکن است شیرین تر از شکر سفید باشد، اما شاخص گلیسمی اندکی پایین تر (مشابه با ساکارز با شاخص گلیسمی 65) دارد. این ممکن است منجر به افزایش کندتر قند خون شود، اگرچه تفاوت چشمگیر نیست.

کالری: عسل کالری و کربوهیدرات (قندها) بیشتری نسبت به شکر تصفیه شده دارد، اما چون بسیار شیرین است، ممکن است مقدار کمتری از آن نسبت به شکر خالص مصرف کنید.

فواید سلامتی: در حالی که شکر ممکن است طعم غذاها و نوشیدنی ها را خوشمزه کند، اما خطری بزرگ برای سلامت انسان است. از سوی دیگر، نشان داده شده است که عسل زخم ها را التیام می بخشد و سرفه را تسکین می دهد. برخلاف شکر، عسل ممکن است به مبارزه با التهاب کمک کند.

عسل یا شکر؟ یک راهنمای کامل برای انتخاب سالم تر

با بیش از 300 نوع مختلف، عسل بر اساس منبع شهد و منطقه متفاوت است و برخی از انواع آن ممکن است بهتر با اهداف سلامتی خاص شما مطابقت داشته باشند.

فواید اثبات شده عسل عبارتند از:

محافظت از قلب: شواهدی وجود دارند که عسل ممکن است به کاهش کلسترول کلی، کلسترول ال دی ال (بد) و تری گلیسیرید کمک کند. کلسترول و تری گلیسیرید بالا خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.

تنظیم قند خون: به دلیل شاخص گلیسمی پایین تا متوسط، عسل به همان میزان شکر باعث افزایش سطح قند خون نمی شود. با این حال، تفاوت احتمالاً بسیار کم است. عسل هنوز یک کربوهیدرات است و بر قند خون تأثیر می گذارد.

مدیریت وزن: برخی مطالعات بالینی کوچک نشان داده اند که جایگزینی عسل با شکر سفید ممکن است به افزایش کاهش وزن در افراد دیابتی و غیردیابتی کمک کند. عسل خام (فرآوری نشده) بیشترین شواهد را برای این کاربرد دارد.

ترمیم زخم: عسل دارای خواص ضد باکتریایی است و سابقه طولانی در مراقبت از زخم دارد. این ماده در مورد زخم های پای دیابتی، برش های جراحی پرینه در هنگام زایمان (اپیزیوتومی) و آبسه ها مورد مطالعه قرار گرفته است. عسل مانوکا بهترین گزینه برای مراقبت از زخم است. شواهدی وجود دارند که این نوع عسل ممکن است التهاب را مسدود کند، بهبود را تسریع بخشد و زخم ها را استریل کند. همچنین در برابر باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک مؤثر است.

عوارض سرطان: عسل ممکن است به کاهش عوارض جانبی درمان های سرطان، مانند درد دهان و کاهش وزن کمک کند. اگر زخم دهان دارید، عسل جنگلی، آویشن، شبدر یا درخت چای را انتخاب کنید، اما از عسل مانوکا که بعید است کمکی کند، پرهیز کنید.

مسمومیت با الکل: مطالعه ای روی 45 بزرگسال سالم نشان داد که عسل مرکبات نیجریه ای ممکن است به بدن در متابولیسم (تجزیه) سریع تر الکل کمک کند و زمان مسمومیت فرد را کاهش دهد.

عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی در کودکان: نشان داده شده است که عسل گندم سیاه، عسل ایرانی، اکالیپتوس، مرکبات و عسل تیره نایروبی همگی سرفه شبانه را کاهش می دهند و به کنترل علائم سرماخوردگی در کودکان کمک می کنند.

آیا باید مصرف عسل را محدود کنید؟

کاملاً. عسل باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا پرکالری و حاوی مقدار زیادی قند است.

نکته قابل توجه اینکه، عسل به دلیل خطر بوتولیسم (ضعف یا فلج عضلانی) نباید به نوزادان زیر یک سال داده شود.

توصیه های مصرف روزانه قند افزوده

دستورالعمل های بهداشت عمومی توصیه می کند مصرف قندهای افزوده (از جمله شکر تصفیه شده و عسل) را به 5 تا 10 درصد کالری روزانه خود محدود کنید. هدف این است که زنان کمتر از 25 گرم و مردان کمتر از 36 گرم قند افزوده در غذاها و نوشیدنی های روزانه خود دریافت کنند.

راستی یادآوری کنیم که تا می توانید از شکر دوری کنید و  مصرف بیش از حد شکر با مجموعه ای از بیماری های مزمن از جمله موارد زیر مرتبط است:

دیابت

چاقی

کلسترول بالا

بیماری قلبی

سرطان پانکراس

پوسیدگی دندان

اختلالات رشدی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان