ماهی سی بس نوعی ماهی خوشمزه و دریایی بوده که طبخ آن بسیار مهم است. در ادامه با طرز تهیه ماهی سی بس با یک رسپی ساده و آسان آشنا خواهید شد. این ماهی استخوان کمی داشته و می توانید به صورت فیله هم آن را تهیه کنید.
طرز تهیه ماهی سی بس با سبزی شکم پر:
پخت این نوع ماهی بسیار ساده است و شما می توانید با روش های مختلفی آن را مرینیت و مزه دار کنید. ما در این بخش یکی از روش های ساده و عالی برای مزه دار کردن این ماهی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه ماهی مرکب و ماهی کیلکا با مدل های مختلف و دستورهای دیگر را نیز می توانید در لینک مشاهده کنید. این ماهی های مخصوص و خوشمزه با این روش ها بدون بو طبخ می شوند.
مواد اولیه:
- ماهی سی بس: 2 عدد
- ادویه ماهی: به مقدار لازم
- سیر: 5 حبه
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری
- فلفل و نمک: به مقدار لازم
- آب لیموی تازه: به مقدار لازم
- زعفران: 1 قاشق غذاخوری
- سبزی معطر ماهی: به مقدار لازم
- گردو: به مقدار لازم
- زنجبیل: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
برای آماده کردن این ماهی خوشمزه باید ابتدا آن را به خوبی مرینیت و مزه دار کنید. نحوه مزهدار کردن این ماهی متنوع بوده و می توانید با توجه به سلیقه خود هم این ماهی را مزه دار کنید.

ماهی را پاک کرده و به خوبی آن را بشورید. ماهی را بعد از آبکشی شدن درون ظرف مورد نظر ریخته و مزه دار کنید. روی پوست ماهی را مقداری نمک زده تا به خوبی مزه دار شود.
با کمی ادویه فلفل سیاه و ادویه مخصوص ماهی مانند: پودر سیر ماهی را هم مزه دار کرده و ماساژ دهید. با کمک دست به خوبی تمام ادویه ها را روی سطح ماهی پخش کرده تا تمام قسمت های ماهی مزه دار شود.
چند حبه سیر را پوست کنده و به صورت نگینی برش بزنید. سیرها را در داخل شکم ماهی قرار داده و کمی پودر زنجبیل تازه نیز روی پوست ماهی و درون شکم ماهی بریزید. زعفران را از نیم ساعت قبل دم کرده و بعد از اینکه دم کشید، زعفران را هم به تمام قسمت های ماهی آغشته کرده افزودن زنجبیل و زعفران باعث شده تا طبع سرد ماهی گرفته شود.
یک پیاز بزرگ را به صورت خلالی برش زده و درون شکم ماهی و روی پوست ماهی بگذارید. آب لیموی تازه را نیز روی سطح ماهی و درون شکم ماهی بریزید. در ادامه ماهی را درون ظرف درب دار قرار داده و درون یخچال به مدت یک شبانه روز نگهداری کنید.

فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار داده تا به خوبی گرم شود. کف سینی را چرب کرده و کمی روغن زیتون روی پوست ماهی بمالید. حالا مواد سیر و پیازها را از درون شکم ماهی خارج کرده و درون سینی فر بگذارید و روی آن یک فویل قرار دهید. سینی را درون فر گذاشته و با آن کمی زمان دهید تا ماهی پخته و برشته شود. شما می توانید از تابه گریل هم برای سرخ و پخت این ماهی استفاده کنید.
درون تابه مقداری روغن ریخته سبزی های معطر مانند پیازچه یا سبزی های مخصوص ماهی را درون تابه تفت دهید. می توانید از کمی پیاز رنده شده هم استفاده کنید.
گردوی آسیاب شده را نیز به درون تابه اضافه کرد و تفت دهید. در قسمت دیگر کمی رب انار اضافه کرده و مواد را تفت داده تا کاملاً یکدست شود. این مواد را می توانید برای پر کردن شکم ماهی استفاده کنید. یا بعد از سرخ کردن ماهی این مواد را در کنار ماهی ها سرو نمایید.