ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه لوکوم میوه ای خوش رنگ و خوش طعم در خانه

لوکوم از شیرینی های سنتی ترکیه است که به راحت الحلقوم نیز معروف است. در ادامه این مطلب طرز تهیه لوکوم میوه ای را به همراه ایده ای برای ایجاد تنوع مزه برای آن مطالعه می کنید.

طرز تهیه لوکوم میوه ای خوش رنگ و خوش طعم در خانه

لوکوم میوه ای یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار خاورمیانه است که ریشه آن به ترکیه و کشور های اطراف باز می گردد. در زبان ترکی به آن لوکوم یا دلایت گفته می شود و در ایران بیشتر با نام راحت الحلقوم شناخته می شود. این شیرینی نرم، لطیف و ژله ای شکل، با طعم های متنوع و رنگ های جذاب تهیه می شود. در ادامه این مطلب به معرفی طرز تهیه لوکوم میوه ای پرداخته ایم.

طرز تهیه لوکوم میوه ای برای پذیرایی منزل

آشنایی با طرز تهیه لوکوم میوه ای

در گذشته لوکوم معمولا با گلاب یا اسانس گل رز درست می شد، اما امروزه انواع میوه ای آن با طعم های طبیعی مانند توت فرنگی، انار، پرتقال، انبه و کیوی نیز محبوب شده است. لوکوم میوه ای نه تنها ظاهری زیبا و رنگارنگ دارد، بلکه طعمی دلنشین و عطری مطبوع دارد و برای پذیرایی، هدیه یا میان وعده گزینه ای عالی محسوب می شود.

در این آموزش قصد داریم طرز تهیه لوکوم میوه ای را به صورت گام به گام بیان کنیم تا بتوانید در خانه با مواد ساده و بدون نیاز به تجهیزات خاص، لوکومی خوش رنگ و خوش طعم درست کنید.

مواد لازم

  • آب میوه طبیعی یا صنعتی: 2 پیمانه
  • شکر: 1 و نیم پیمانه
  • نشاسته ذرت: نصف پیمانه
  • آب سرد: نصف پیمانه
  • آب لیموی تازه: 1 قاشق غذا خوری
  • اسانس میوه یا وانیل: چند قطره
  • رنگ خوراکی طبیعی (اختیاری): چند قطره برای درخشان شدن رنگ
  • پودر نارگیل یا پودر قند: به مقدار لازم برای روکش نهایی

طرز تهیه لوکوم میوه ای نارنجی

انتخاب طعم و رنگ لوکوم

پایه اصلی لوکوم از نشاسته و شکر تشکیل می شود، اما طعم و رنگ آن به نوع میوه مورد استفاده بستگی دارد.

  • اگر از آب انار استفاده کنید، لوکوم قرمز و کمی ترش مزه می شود.
  • آب پرتقال لوکومی نارنجی و معطر ایجاد می کند.
  • با آب توت فرنگی، لوکومی صورتی رنگ و شیرین خواهید داشت.
  • ترکیب آب کیوی و لیمو لوکومی سبز رنگ و خنک تولید می کند
  • می توانید چند نوع مختلف را با رنگ های گوناگون تهیه کرده و کنار هم سرو کنید تا ظاهری جذاب تر داشته باشید.

 آماده سازی قالب و مواد اولیه

ابتدا قالبی مربع یا مستطیل شکل را با روغن چرب کنید و روی آن کاغذ روغنی بیندازید تا لوکوم پس از سرد شدن به راحتی جدا شود. سپس آب میوه را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی گرم شود. در ظرفی دیگر نشاسته را در آب سرد حل کنید تا کاملا یکنواخت و بدون گلوله شود.

تهیه شربت

به آب میوه گرم شده، شکر و آب لیمو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملا در مایع حل شود. حرارت باید متوسط باشد تا شکر نسوزد. آب لیمو علاوه بر ایجاد طعم مطبوع، از کریستالی شدن شکر جلوگیری می کند و بافت لوکوم را نرم تر می سازد.

اضافه کردن نشاسته

وقتی شکر کاملا حل شد و مایع شروع به جوشیدن کرد، مخلوط نشاسته حل شده را کم کم به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله باید حرارت را کم کنید و مایع را به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و گلوله نشود. پس از چند دقیقه، مخلوط به تدریج غلیظ و براق می شود و حالتی ژله ای پیدا می کند. این مرحله حدود 15 تا 20 دقیقه زمان می برد.

طرز تهیه لوکوم میوه ای قرمز

افزودن رنگ و اسانس

وقتی مایع به حالت کش دار و شفاف رسید، چند قطره رنگ خوراکی طبیعی (مثل آب لبو برای قرمز یا زردچوبه برای زرد) و در صورت تمایل چند قطره اسانس میوه مورد نظر را اضافه کنید. سپس مواد را دوباره هم بزنید تا رنگ و طعم به صورت یکنواخت پخش شوند. اگر از آب میوه طبیعی استفاده کرده باشید، معمولا نیازی به رنگ خوراکی نیست چون رنگ میوه کافی است.

ریختن در قالب

در این مرحله، مایع غلیظ شده را در قالب آماده شده بریزید و با کاردک یا قاشق روی سطح آن را صاف کنید. اجازه دهید لوکوم در دمای اتاق حدود 5 تا 6 ساعت بماند تا کاملا خنک و سفت شود. می توانید برای تسریع در فرایند سفت شدن، آن را حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید.

برش و روکش

پس از سفت شدن کامل، لوکوم را از قالب جدا کرده و روی سطحی تمیز قرار دهید. با چاقوی مرطوب، آن را به قطعات مربعی یا مستطیلی کوچک برش دهید. سپس هر تکه را در پودر نارگیل یا پودر قند بغلتانید تا سطح آن نچسبد و ظاهری زیبا پیدا کند. در صورت تمایل، می توانید از ترکیب پودر قند و نشاسته برای روکش استفاده کنید تا ماندگاری بیشتر شود.

طرز تهیه لوکوم میوه ای را توضیح دهید

نکات مهم در تهیه

در طرز تهیه لوکوم میوه ای باید یک سری نکاتی را رعایت کنید که در ادامه آن را معرفی کرده ایم.

  • حتما نشاسته را قبل از اضافه کردن در آب سرد حل کنید تا گلوله نشود.
  • از حرارت زیاد استفاده نکنید چون باعث تغییر رنگ و سوختن شکر می شود.
  • اگر مایع خیلی شل بود، می توانید کمی نشاسته حل شده اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از چسبندگی، چاقوی برش را هر بار کمی چرب یا مرطوب کنید.
  • لوکوم را می توانید در ظرف دربسته و در جای خنک تا دو هفته نگهداری کنید.
  • اگر از آب میوه طبیعی استفاده می کنید، حتما آن را از صافی رد کنید تا پالپ یا تفاله در بافت لوکوم دیده نشود.
  • در صورت تمایل می توانید در آخر کار کمی خلال پسته یا بادام روی لوکوم ها بپاشید تا جلوه زیباتری داشته باشند.

ارزش غذایی لوکوم میوه ای

لوکوم میوه ای به دلیل داشتن آب میوه طبیعی و مقدار کمی چربی، نسبت به بسیاری از شیرینی های صنعتی سالم تر است. انار و پرتقال دارای آنتی اکسیدان های قوی هستند و ترکیب آن ها با نشاسته باعث ایجاد انرژی ملایم و مفید برای بدن می شود. البته باید توجه داشت که لوکوم شیرینی نسبتا پرقندی است و مصرف آن باید در حد اعتدال باشد. در میان انواع لوکوم ها، نوع میوه ای به دلیل طعم طبیعی و رنگ زیبا، گزینه مناسب تری برای کودکان و کسانی است که تمایل به مصرف شیرینی های طبیعی دارند.

طرز تهیه لوکوم میوه ای مغزدار

تنوع در لوکوم میوه ای

می توانید دو نوع لوکوم با رنگ های متفاوت درست کرده و هنگام برش، آن ها را به صورت لایه ای روی هم بگذارید. طرز تهیه لوکوم میوه ای را با استفاده از قالب های سیلیکونی فانتزی، ظاهر لوکوم را جذاب تر می کنید. افزودن مقداری پودر نارگیل داخل مایع لوکوم، طعم آن را خاص تر می کند. برای تزئین می توانید روی لوکوم ها خلال پسته یا پودر گل محمدی بپاشید. ترکیب چند آب میوه مثل انار و پرتقال، رنگ و مزه جدیدی به وجود می آورد.

لوکوم میوه ای یکی از ساده ترین و در عین حال خوش رنگ ترین شیرینی های خانگی است که می توان آن را با مواد اولیه بسیار کم در خانه تهیه کرد. این دسر سنتی بافتی نرم، شیرینی ملایم و عطر دلنشین دارد و برای پذیرایی در مهمانی ها، جشن ها و اعیاد گزینه ای عالی است. همچنین با انتخاب طعم های مختلف میوه ای، می توانید هر بار ترکیبی تازه و جذاب خلق کنید. اگر به دنبال تهیه یک شیرینی خانگی سالم و زیبا هستید، لوکوم میوه ای انتخابی عالی است که هم کودکان و هم بزرگسالان از طعم آن لذت خواهند برد. تنها کافی است کمی حوصله و دقت به خرج دهید تا نتیجه ای حرفه ای و دلچسب به دست آورید. همچنین برای آشنایی با طرز تهیه لوکوم انگور و طرز تهیه لوکوم هویج کافی است تا بر روی لینک آن ها کلیک کرده و تهیه این شیرینی های خوشمزه بپردازید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان