ماهان شبکه ایرانیان

رویترز مدعی هشدار آمریکا به ۲ وزیر ونزوئلایی شد

ایسنا : خبرگزاری انگلیسی گزارش داد واشنگتن به وزیران کشور و دفاع این کشور هشدار داده است.

رویترز مدعی هشدار آمریکا به 2 وزیر ونزوئلایی شد

 یک منبع آگاه به برنامه‌های واشنگتن گفت دولت آمریکا به «دیوسدادو کابیو»، وزیر کشور ونزوئلا که کنترل نیروهای امنیتی را در دست دارد اخطار داده او را به عنوان «یکی از معدود وفاداران به مادورو که دونالد ترامپ می‌خواهد به آنها به عنوان رهبران موقت با هدف حفظ ثبات در دوران گذار تکیه کند» در نظر دارد.

طبق گزارش رویترز، این منبع مدعی شده است: «مقام‌های آمریکایی این نگرانی ویژه را دارند که کابیو به دلیل تاریخچه رقابتش با رودریگز ممکن است در نقش تخریبگر ظاهر شود و همزمان که به دنبال مجبور کردن او به همکاری هستند به دنبال راه‌هایی نیز برای آنکه نهایتا او را با زور از قدرت بیرون انداخته و روانه تبعید کنند، هستند.»

این منبع همچنین خاطر نشان کرد مقام‌های آمریکایی در همین اثنا با کابیو از طریق واسطه‌هایی ارتباط برقرار کرده و به او این پیام را داده‌اند اگر از برنامه‌های واشنگتن تمرد کند با سرنوشتی مشابه با سرنوشت مادورو که در جریان حمله روز شنبه نیروهای ویژه آمریکایی به ونزوئلا دستگیر و به خارج از کشورش و به شهر نیویورک منتقل شد یا حتی با خطر جانی مواجه خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: «اما از بین بردن کابیو می‌تواند با ریسک همراه بوده و گروه‌های موتورسیکلت سوار حامی دولت ونزوئلا مشهور به "کالکتیووس" را روانه خیابان‌ها کرده و آشوبی را که واشنگتن خواستار آن نیست به دنبال داشته باشد. واکنش آنها احتمالا وابسته به این است که احساس حفاظت توسط مقامات دیگر را داشته باشند.»

خبرگزاری رویترز همچنین در این گزارش نوشت به گفته 2 منبع مطلع «ولادیمیر پادرینو»، وزیر دفاع ونزوئلا نیز در فهرست اهداف بالقوه ایالات متحده همچون کابیو قرار داشته، در حالی که مقام‌های آمریکایی قبلا برای هر 2 نفر از بابت اتهام ادعایی قاچاق مواد مخدر کیفرخواست صادر کرده‌اند و یک جایزه چند میلیون دلاری برای سر پادرینو توسط واشنگتن اعلام شده است.

یک مقام وزارت دادگستری آمریکا که نامش را فاش نساخت نیز مدعی شد: «این عملیات یک عملیات اعمال قانون باقی می‌ماند و هنوز کار ما تمام نشده است.»

طبق این گزارش مقام‌های آمریکایی همکاری پادرینو را به دلیل فرماندهی او بر نیروهای مسلح ونزوئلا به منظور جلوگیری از بروز یک خلأ قدرت بسیار مهم می‌دانند. منبع مورد استناد رویترز گفت: «آنها معتقدند او نسبت به کابیو کمتر متعصب بوده و احتمال بیشتری دارد که در حین تلاش برای خروج امن خود، از خط مشی آمریکا پیروی کند.»

همچنین این منبع بیان داشت دولت ترامپ این نتیجه را گرفته که مخالفان دولت ونزوئلا، به سرکردگی «ماریا کورینا ماچادو»، برنده جایزه صلح نوبل، «قادر به حفظ صلح در زمانی که ترامپ خواهان آرامش کافی برای برقراری دسترسی سریع شرکت‌های نفتی آمریکایی به ذخایر عظیم نفتی ونزوئلا و جلوگیری از استقرار نیروهای آمریکایی در آنجا است نیستند.» به گفته منابع آگاه، ترامپ موافق یک ارزیابی طبقه‌بندی‌شده سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بوده مبنی بر اینکه «دستیاران ارشد مادورو بهترین گزینه برای اداره موقت کشور هستند.»

به گفته یکی از منابع، مقامات آمریکایی تصمیم به همکاری با متحدان مادورو دارند چون نگرانند که «اگر یک انتقال قدرت را تحمیل کنند، کشور به هرج و مرج کشیده شود و اینکه یکی از اعضای حلقه مقامات داخلی در صورت کنار گذاشته شدن ممکن است تحریک به کودتا کند.»

طبق گزارش رویترز اما مقامات آمریکایی مدعی شدند دولت واشنگتن می‌خواهد در نهایت شاهد حرکت به سمت انتخابات جدید در ونزوئلا باشد، اگرچه بازه زمانی آن هنوز نامشخص است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان