نتایج مطالعه جدید نشان می دهد مصرف زیاد و بلندمدت پروتئین گیاهی از زنان در مقابل یائسگی زودهنگام محافظت می کند.
به گزارش به نقل از مهر، مطالعه جدید محققان دانشگاه ماساچوست و هاروارد نشان می دهد مصرف پروتئین های گیاهی نظیر غلات کامل سبوس دار و سویا از بروز یائسگی زودهنگام در زنان پیشگیری می کند.
به گفته محققان، مصرف پاستا غنی شده، نان حاوی سبوس و غلات به شگل چشمگیری با کاهش این ریسک مرتبط هستند، درحالیکه این رابطه مشابه در مورد خوردن منابع حیوانی پروتئین مشاهده نشد.
مگان بوتوت، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «درک بهتر از نحوه ارتباط مصرف پروتئین گیاهی رژیمی با پیری تخمدان می تواند روش هایی را برای زنان به منظور اصلاح ریسک ابتلا به یائسگی زودهنگام و شرایط سلامت مرتبط با آن شناسایی کند.»
این مطالعه شامل 116 هزار زن 25 تا 42 ساله بود که از سال 1989 تحت نظر بودند. محققان دریافتند زنانی که حدود 6.5 درصد از کالری روزانه شان شامل پروتئین گیاهی بود 16 درصد با کاهش ریسک یائسگی زودهنگام در مقایسه با زنانی که 4 درصد کالری روزانه شان پروتئین گیاهی بود مواجه بودند.