وب سایت دلگرم: با اینکه خورش فسنجان یکی از غذاهای معروف است که همه با پخت آن آشنا هستند، اما با این حال هرچقدر هم از دستور تهیه این غذا برایتان بگوییم باز هم کم است. در این مطلب طرز تهیه یک خورش فسنجان خوشمزه و ملس را به شما آموزش داده ایم.
مواد لازم:- گردو دویست و پنجاه گرم
- رب انار یک و نیم قاشق غذاخورى
- مرغ دو تکه
- نمک فلفل به مقدار لازم
- پیاز کوچک یک عدد
- رب گوجه فرنگى یک قاشق مرباخورى
- روغن (زیتون یا هسته انگور) یک قاشق چاى خورى
طرز تهیه:
1-ابتدا پیاز را رنده کردن با یک قاشق مربا خورى روغن داخل قابلمه مناسب که گنجایش خورش را داشته باشد تفت میدهیم،سپس گردو آسیاب شده را اضافه کرده تفت مختصرى میدهیم
2-و سه لیوان آب سرد اضافه کرده بعد از جوش امدن شعله را کم کرده و اجازه میدهیم حدود سه ساعت بپزد تا خوب جا بیوفتد،سپس مرغ ها را با نصف لیوان اب و نمک و فلفل و یک عدد پیاز نیم پز کرد. (هدف گرفتن کف مرغ است)
3-بعد از ان مرغ را همراه اب اندکى که دارد به گردو در حال پخت اضافه میکنیم،رب ها را در کمى اب مرغ حل کرده یا با اندکى روغن تفت داده به باقى مواد اضافه میکنیم،نیم ساعت دیگر زمان میدهیم.
4-تا خوب جا بیوفتد نمک فلفل را اندازه میکنیم اگر مایل بودین فنسنجون شیرینى داشته باشید شکر و کمى ابلیمو را مخلوط کردن به خورش اضافه میکنیم. (دلیل حل کردن با آبلیمو این است که رنگ خورش را عوض نمیکند اگر به تنهایى شکر اضافه کنیم رنگ خورش تغییر میکند)
5-اگر مایل هستید به جاى مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده کنید گوشت رابا یک عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید کوفته ریزهاى اماده شده را با ربها به خورش در نیم یا یک ساعت اخر پخت اضافه کنید.
نکته:میزان ترشى و یا شیرینى این خورش کاملا سلیقه اى میباشد.هرچقدر زمان پخت گردو طولانى تر باشد خورش خوشمزه ترى خواهید داشت.
نکات خوشمزگی فسنجان:
1-می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده وباور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید:
2-برای اینکه بدانید چطور می توانید یک خورشت فسنجان خوشمزه و لذیذ و البته بسیار خوشرنگ داشته باشید بهتر است به جز مواد لازمی که برای پخت یک خورشت فسنجان لازم است دو ماده ی مقوی دیگر را نیز اضافه کنید:
اول:
برای خوش طعم شدن آن به نسبت مقدار مغز گردوی خورشت، یک سوم هم مغز پسته ی آسیاب شده بیفزایید که با این ماده ی مغذی طعم خورشتتان لذیذ تر شود.
دوم:
جهت خوشرنگ تر شدن (که البته در بهبود طعم هم بی تاثیر نیست) باز هم به نسبت میزان خورشت مثلا برای چهار نفر دوعدد شکلات تمام کاکائویی را بعداز اضافه کردن رب انار در خورشت بیندازید و پس از حل شدن، خوب با مواد مخلوط کنید و بعد بگذارید خورشتتان خوب جا بیفتد با این روش شما هم طعم خیلی خوبی به خورشتتان داده اید و هم در کنار بعضی از رب انارهایی که زیاد خورشت را خوشرنگ نمی کنند می توانید رنگ قهوه ای خوشرنگی به خورشتتان بدهید کما اینکه شیرینی این شکلاتها می تواند در ملس کردن مزه ی این غذا تاثیر داشته باشد.
نکته:
به جای شکلاتهای بسته بندی شده می توانید از شکلاتهای تخته ای که در تمام لوازم قنادی یافت می شود استفاده نمایید.