یک متخصص تغذیه به بیماران دیابتی، کلیوی و مبتلا به فشار خون توصیه کرد در تعطیلات نوروز از مصرف آجیل شور خودداری کنند.
مصرف آجیل شور برای بیماران کلیوی و مبتلا به فشار خون ممنوع
پیام فرحبخش درخصوص سه دسته از بیماران که باید رژیم غذاییخاصی را در ایام نوروز رعایت کنند گفت:آجیل ایام عید شور است و به صورت بو داده استفاده میشود. افرادی که مبتلا به اختلالات قلبی وعروقی یا اختلالات فشار خون هستند باید از مصرف آنها پرهیز کنند؛ چون بعد ازاستفاده از آجیل کنترل فشار خون به هم میخورد،
حتی اگر بیمار داروهای خود را به صورت مرتب استفاده کند. توصیه میکنیم حتی المقدور از آجیل شور استفاده نکنند. وی افزود: دسته دوم بیماران دیابتی هستند که باید مراقب تغذیه خود در این ایام باشند. آجیل اگرچه قند مشخص و واضحی ندارد و فرد دیابتی فکر میکند با خیال راحت میتواند از آن استفاده کند.
ولی از آنجایی که چربی است و چربی و قند در بدن میتوانند به هم تبدیل شوند تنظیم قند فرد دیابتی را به هم میزند. آنها باید حتما حساب شده وبه صورت کم و محدود از آجیل استفاده کنند.
فرحبخش همچنین به بیماران کلیوی توصیه کرد: افرادی که نارسایی کلیه حاد یا مزمن دارند باید میزان سدیم، پتاسیم و فسفر دریافتی را محاسبه کنند. آنها به هیچ عنوان نباید از آجیل شور استفاده کنند، چون تعادل کالری دریافتی بدنشان حتما به هم میخورد.