امروزه اکثر افراد به دنبال روش هایی آسان و نسخه ای دارویی برای درمان سریع بیماری ها از جمله کنترل قند خون هستند.
قند خون را به طور طبیعی کنترل کنید
اما باید مردم را آگاه کرد که روش های جایگزین طبیعی و بدون ضرری هم وجود دارد. متاسفانه آمار سالانه مبتلایان به دیابت نوع 2 رو به افزایش است، به همین دلیل آگاهی دادن به افراد و تغییر سبک زندگی آن ها از مهمترین عوامل پیشگیری کننده محسوب می شود.
پزشکان معتقدند که تغییرات خاص در سبک زندگی شامل فعالیت فیزیکی، سالم غذا خوردن، کنترل وعده ها و کاهش مصرف قند می تواند در این فرآیند نقش به سزایی داشته باشد.
روش هایی نیز وجود دارد که می توان با آن ها شانس مبتلا شدن به دیابت نوع 2 را کاهش داد. این روش ها عبارتند از کنترل سطح قند خون، اضافه کردن انواع مختلف گیاهان، ادویه جات و دیگر غذاها به برنامه غذایی. در ادامه چند گزینه را برای شروع به شما معرفی می کنیم:
دارچین
بر اساس تحقیقات انجام شده در یکی از دانشگاه های آمریکا، محققان به رابطه مستقیم بین محتوای فنل در گیاهان و ادویه جات و قابلیت آن ها در مهار تولید ترکیبات قندی کننده پی بردند.
این محصول نهایی پروتئین یا لیپیدهایی هستند که بر اثر قرار گرفتن در معرض قندها گلیکوزیله می شوند. مشخص شده که دارچین در وزن خشکش حاوی 18 درصد فنول است. بنابراین دارچین انتخاب مناسبی به منظور کنترل گلوکز خون و بهبود حساسیت به انسولین است.
میخک
میخک در وزن خشک حاوی 30 درصد آنتی اکسیدان فول است بعلاوه دارای آنتوسیانین آنتی اکسیدان ها و کورستین نیز می باشد.
میخک مزایای فراوانی دارد از جمله ضد عفونی کننده، میکروب کش، ضد التهاب، ضد درد و کمک کننده به گوارش. محققان در سال 2006 دریافتند که خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی در داوطلبانی که به مدت 30 روز مکمل حاوی میخک مصرف کرده اند، بسیار کاهش یافته است.
زنجبیل
زنجبیل خواص فراوانی دارد اما اکثرا آن را به عنوان آرام کننده معده و کمک کننده به عمل گوارش می شناسیم. از خواص دیگر زنجبیل، تثبیت گلوکز خون است. بر اساس تحقیقی که در مجله بین المللی علوم غذایی و تغذیه منتشر شد محققان به این نتیجه رسیده اند که می توان از زنجبیل به منظور پیشگیری از دیابت و عوارض درمانی آن بهره برد.
زنجبیل می تواند حساسیت به انسولین و برخی توابع مشخصات لیپیدی را بهبود بخشد و سطحCRP و PGE2 را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد. از این رو زنجبیل را می توان درمانی موثر برای پیشگیری از عوارض دیابت نوع 2 دانست.
پونه کوهی
از پونه کوهی در غذاهای اسپانیایی و مدیترانه ای زیاد استفاده می شود. یکی از کاربردهای پونه کوهی، درمان عفونت های باکتریایی و انگلی است. تحقیقات نشان داده ترکیبات موجود در این گیاه مانند داروهای جلوگیری از دیابت عمل می کنند.
زردچوبه
از زردچوبه در پودر کاری زیاد استفاده می شود، محققان متوجه شده اند که زردچوبه و ترکیب فعال آن به نام کورکومین، می تواند نقش بسزایی در کاهش قند خون ایفا کند.
محققان تایلندی طی تحقیقی که شامل 240 داوطلب مبتلا به پیش دیابت بود، نشان دادند افرادی که به مدت 9 ماه کورکومین مصرف می کردند دچار پیشرفت دیابت نشدند در حالی که دیابت، 15 درصد از مصرف کنندگان دارو پیشرفت کرد.
مریم گلی
پزشکان طب گیاهی از مریم گلی برای درمان خونریزی رحمی و گرفتگی عضله استفاده می کنند، این گیاه حاوی فیتواسترول است که به خاطر تاثیر خنک کننده اش شناخته می شود. محققان به این نتیجه رسیده اند در صورت مصرف دمنوش مریم گلی با معده ی خالی، می توان کاهش چشم گیری را در سطح قند خون خود تجربه می کرد.
گیلاس
یکی از دوست داشتنی ترین آب نبات های طبیعت، گیلاس است که علاوه بر طعم فوق العاده ای که دارد مقوی نیز هست و حاوی آنتوسیانین ماده ای که عامل قرمز، بنفش و آبی شدن بسیاری از میوه ها می شود، می باشد.
در سال 2014 بر اساس تحقیقات انجام شده، محققان دریافتند خانم هایی که دارای برنامه غذایی سرشار از آنتوسیانین هستند از التهاب سیستمیک کمتری برخوردارند و حساسیتشان به انسولین بهبود پیدا می کند.
سیر
سیر دارای عطر و طعمی تند است با این حال در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
سیر سرشار است از ترکیبات سولفور، مخصوصا گاز سولفید هیدروژن، که موجب باز شدن رگ های خونی می شود، سال ها زیادی سیر را به عنوان یک کاهش دهنده کلسترول خون استفاده می کردند. گفته می شود سیر برای کاهش قند خون هم کاربرد دارد، تحقیقات انجام شده بر روی موش ها این مسئله را به خوبی نشان داده است.