ماهان شبکه ایرانیان

تازه های تغذیه

مصرف سیب از سوی مادران باردار موجب کاهش خطر ابتلای کودکان به آسم می شودبه گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد: مادرانی که دوران بارداری سیب می خورند، می توانند از کودکشان در برابر ابتلا به آسم در دوران کودکی محافظت کنند

تازه های تغذیه

مصرف سیب از سوی مادران باردار موجب کاهش خطر ابتلای کودکان به آسم می شود

به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد: مادرانی که دوران بارداری سیب می خورند، می توانند از کودکشان در برابر ابتلا به آسم در دوران کودکی محافظت کنند. در این پژوهش استثنایی، تأثیرات رژیم غذایی نزدیک به 2000 زن باردار بر روی مجاری تنفسی کودکانشان تا سن 5 سالگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعات نشان داد که از بین تمام مواد غذایی آزمایش شده، تنها سیب می تواند این نقش محافظتی را ایفا کند.(1)

سیر درمان گر

سیر دارای ترکیبات فعال متعددی است که هر یک اثر به خصوصی بر بدن دارند. از جمله آلیسین ( با خاصیت ضد باکتری قوی)، ویتامین های آ، ب 2، ب 1 ، نیاسین، ویتامین ث، اسید فولیک، بیوتین و ویتامین های اچ و ای. سیر برای بیماری های تنفسی نظیر قانقاریای ریه، برونشیت، سیاه سرفه، سرفه های مزمن و ساده و تنگی نفس مفید است. نیز اشتهاآور بوده و عامل معالجه ی بیماری های انگلی روده و کرم های قلاب دار محسوب می شود. در درمان اسهال ساده و خونی، عفونت های دستگاه گوارش و سل روده ای می توان از سیر استفاده کرد. همچنین محرک ترشح صفرا و تسکین تشنج و اسپاسم روده و معده است. مبتلایان به سنگ کلیه با مصرف سیر می توانند به دفع سنگ خود کمک کنند، چون سیر خاصیت مدر داشته و دفع قطره قطره ادرار را نیز درمان می کند. سیره ورم روده با منشأ عصبی را برطرف ساخته و عامل رفع فلج و لرزش اندام هاست. اسیدهای آمینه ی موجود در آن خاصیت تقویت کنندگی مغز و اعصاب را نیز دارد.

سیر، دشمن میکروب ها

سیر به دلیل داشتن ترکیبات ضد باکتریایی ، دشمن میکروب ها محسوب می شود. آلیسین موجود در آن بر روی باکتری ها و باسیل های اسید دوست و قارچ ها اثر تخریب کننده دارد. آکرولیین آن ( از ترکیبات آلدییدی) اثر میکروب کش بسیار قوی دارد. به دلیل وجود ترکیباتی به نام آلیستامین 1 و 2 آنتی بیوتیک بسیار خوبی است. روغن های فرار سیر، ترکیبات گوگردی، تانن ها و آکلالوییدهای موجود در آن نیز از دیگر ترکیبات ضد باکتریایی سیر هستند . عصاره ی سیر بر طیف وسیعی از باکتری ها مؤثر است. نتایج حاصل از یک بررسی کلینیکی نشان می دهد که مصرف سیر موفقیت آمیزتر از درمان با پنی سیلین و سولفونامیدها است.

چربی زدا

هر سال دست کم 150 هزار نفر از نیم میلیون نفری که در انگلستان به سکته قلبی مبتلا می شوند، می میرند استرس، مصرف سیگار، چاقی ، بی تحرکی ، بیماری هایی همچون: دیابت ، کم کاری تیروئید، سیروز کبدی زودرس و سندم نفرونیک که منجر به افزایش چربی خون می شود و در نهایت احتمال ابتلا به بیماری و نارسایی قلبی را افزایش می دهد، بر اثر مصرف سیر قابل کنترل است . تصور می شود که سیر علاوه بر اثر بر عوامل و سیستم های خونی، نقش مهمی در کاهش کلسترول و تری گلیسیریدها نیز داشته باشد. پر فشاری و افزایش چربی خون مهم ترین عوامل ایجاد سختی عروق ( آترواسکلروزیس) و سکته قلبی است. سیر قادر به پایین آوردن چربی و فشار خون بوده و با فعال سازی عوامل حل کننده ی ترکیبات سخت کننده ی عروق ، قادر به بهبود حال بیماری است. (2)

خاصیت تسکین بخشی روغن زیتون

تحقیقات انجام گرفته در آمریکا نشان می دهد که نوع مرغوب روغن زیتون دارای یک ماده شیمیایی طبیعی است که مانند داروی مسکن عمل می کند.
به گزارش شبکه بی .بی.سی ، نتیجه این تحقیقات نشان می دهد که 50 گرم روغن زیتون فرآوری نشده، معادل یک دهم یک دوز داروی ایبوپروفن اثر تسکین بخش دارد، به گفته گروهی از پژوهش گران فلوریدا ماده ی اولئوکانتال موجود در روغن زیتون تأثیر داروی ضد التهاب را دارد. عارضه التهاب به عوامل مختلف از جمله بیماری قلبی و سرطان ارتباط دارد. روغن زیتون در کاهش سکته ی مغزی، بیماری های قلبی، سرطان پستان، سرطان ریه و برخی از انواع فراموشی تاثیر مثبت دارد. یادآور می شود که مقدار چربی روغن زیتون زیاد است و در حد اعتدال باید مصرف شود. (3)

نکاتی درباره پیاز پرخاصیت

اگر به هنگام پوست گرفتن و خرد کردن پیاز دست شما بوی پیاز گرفت از یک برش لیمو کمک بگیرید و با آن دستتان را بشویید،بوی پیاز رفع می شود.
هنگام سرما خوردگی یک عدد پیاز بزرگ را با چند حبه سیر رنده کنید و روی آن آب بریزید و حرارت دهید، پس از جوش آمدن فضای خانه ضد عفونی می شود. با بخار آن نیز خود را بخور دهید تا اثر آن را در رفع گرفتگی بینی و التهاب سینه ببینید.
برای این که پیاز چشمتان را نسوزاند؛ آن را در فضای باز یا زیر آب سرد پوست بگیرید.
برای آن که پیاز دیرتر سبز شود؛ ریشه ی آن را از بیخ بگیریدو درجای خنک نگهدارید. همچنین پیاز را چند روز در آفتاب یا جایی که رطوبت نباشد و هوا به راحتی در جریان باشد، قرار دهید تا کاملا خشک شود، با این کار مدت نگه داری آن طولانی می شود.(4)

گوجه سبز

گوجه سبز ، اولین میوه ای است که در فصل بهار به بازار می آید. خاصیت مسهلی ندارد، اما با یبوست مزاج می جنگد. گوجه سبز دارای ویتامین «ب» و«ث» است و به همین جهت برای اعصاب مفید بوده و مسکن التهاب صفرا است. گوجه سبز دارای املاح زیادی از قبیل: آهن، کلسیم، فسفر ، پتاسیم، سدیم و منگنز و از میوه های خنک بوده که این خاصیت درانواع ترش آن بیشتر است. اقسام درشت گوجه سبز خاصیت نرم کننده دارد، خشک شده ی آن که با نام آلوچه خشکه فروخته می شود، درمان خوبی برای ضعف اعصاب و کم خونی است و برای معالجه نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین تجویز می شود و کارکلیه ها را تنظیم می کند.
مصرف زیاد این میوه بهاری توصیه نمی شود؛ زیرا در افرادی که حساسیت دارند، موجب استفراغ و ترشی دهان می گردد.
عدم رعایت اصول بهداشتی در حین مصرف می تواند پیامدهادی مختلف گوارشی را در فرد ایجاد کند؛ بنابراین از شست و شوی کامل و دقیق آن مطمئن شوید.(5)

تغذیه و بی خوابی

متخصصان تغذیه متوجه شده اند که منیزیم در رفع بی خوابی و بی اشتهایی افراد مؤثر است.
منیزیم از جمله مواد معدنی مفید برای سلامت بدن است که کمبود آن می تواند عوارض بسیاری ایجاد نماید. محققان نقش این ماده را در برطرف شدن بی اشتهایی و بی خوابی مؤثر می دانند. وجود منیزیم در بدن برای سلامت کبد، قلب و اعصاب مفید است.
به عقیده ی محققان، به واسطه ی نقش قابل توجه منیزیم در متابولیسم و اعصاب می توان از تأثیر درمانی آن در رفع اختلالات خواب و تغذیه استفاده نمود. آنان معتقدند: افرادی که دچار بی خوابی بوده، یا دچار حالت تهوع صبح گاهی هستند، بایداز این ماده معدنی به اندازه مناسب و کافی استفاده کنند. منیزیم در غلات و دانه های سبوس دار، میگو، غذاهای دریایی، سبزیجات دارای برگ سبز و سویا موجود است.
نکته قابل توجه این که منیزیم بر اثر پختن بیش از حد از بین می رود؛ از این رو توصیه می شود که در صورت امکان برخی از مواد غذایی حاوی منیزیم به طور خام مصرف شود. (6)

بروکلی و گوجه فرنگی، دو میوه مفید برای سلامت مردان

تحقیقات نشان می دهد بروکلی و گوجه فرنگی، سبزیجاتی که خاصیت ضد سرطانی آن ها تأیید شده به لحاظ اثر بر تومورهای پروستات نیز مورد توجه قرار گرفته اند. و نکته مهم ، مصرف این دو با هم است.
به گزارش وب مد، محققان می گویند: اثر مضاعف فوق به این دلیل است که ترکیبات فعال بیولوژیک مختلف هر یک در راه های ضد سرطانی متفاوت عمل می کنند.
آزمایشات انجام شده در موش های آزمایشگاهی نشان داده است تغذیه آن ها با پودر گوجه و بروکلی باعث کاهش وزن تومورهای پروستات در این حیوان شده است. بروکلی به تنهایی باعث کاهش 42 درصدی وزن تومورها شد و این میزان برای گوجه فرنگی 34 درصد بود.
شاید تنها درمانی که به سطح اثر رژیم غذایی حاوی بروکلی و گوجه فرنگی می رسد جراحی است که گزینه مطلوبی برای مردان نیست.
به گفته محققان این که تأثیر این دو ماده ی خوراکی با اثر جراحی قابل مقایسه است ، حائز اهمیت می باشد.
توصیه ی این محققان به مردان سالمند که مبتلا به سرطان پروستات با رشد کم هستند و شیمی درمانی و پرتو درمانی می کنند، این است که تغییر رژیم غذایی را به سمت مصرف بروکلی و گوجه بیشتر جدی بگیرند.
برای بهره مندی از فواید ضد سرطانی این مواد که در مطالعه فوق؛ یک مرد 55 ساله باید روزانه 1/4 فنجان بروکلی خام و 2/5 فنجان گوجه تازه یا یک فنجان سس گوجه مصرف کند.
این مطالعه نشان می دهد خوردن مواد غذایی به طور کامل بهتر از مصرف اجزا جدا شده آن هاست. برای مثال خوردن یک گوجه فرنگی کامل بر دریافت قرص حاوی لیکوپن ارجحیت دارد و گوجه پخته حتی بهتر از خام آن است. پختن گوجه و بخار پز کردن یا حرارت دادن بروکلی قابلیت دسترسی بیولوژیک اجزا ضد سرطانی موجود در آن ها را افزایش می دهد. همچنین در مورد بروکلی ترکیبات مفید پس از بریدن این سبزی به قطعات تشکیل می شوند. بنابراین توصیه می شود 5 دقیقه قبل از پختن به دو یا چهار قسمت تقسیم شود. بروکلی و گوجه فرنگی موادی هستند که تهیه و پخت آسانی دارند و برای وعده های مختلف غذایی شامل: ناهار و شام و حتی خوراک جزیی عصرانه می توان از آن ها استفاده کرد. (7)

آلبالو

آلبالو رفع کننده ی تشنگی و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
آلبالو ، ضد مواد صفراوی، ضد حالت تهوع، ضد سنگ کلیه و اشتها آور بسیار خوبی است.
مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیاد در شکم دارند و نیز برای افرادی که خارش پوستی دارند، مؤثر و مفید است.
آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن، اعصاب را آرامش می دهد، اما درهر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
آلبالو میوه ای نرم کننده (ملین) است. مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسایی های کبد، التهاب ورم معده و روده مؤثر است.(8)

تأثیر پسته در کاهش کلسترول خون

به گزارش هلث دی؛ تحقیقات نشان می دهد که حدود 30 تا 60 گرم پسته در روز، ( یک تا دو مشت پر) با کاهش سطوح کلسترول بد، موجب کاهش قابل ملاحظه خطر بیماری قلبی عروقی می شود . مقادیر بیشتر آن سطوح لیپوپروتئین را کاهش می دهد.
بر اساس این مطالعات 60 گرم پسته در روز سطوح ال دی ال را تا بیش از 11 درصد و سطوح کلسترول کل را تا 11 درصد کاهش می دهد. محققان می گویند: یک مشت پر پسته همان تأثیر موجود در سبزیجات دارای برگ سبز تیره و میوه های دارای رنگ روشن را دارد.
بنابراین اگر پسته همراه با یک رژیم غذایی سالم برای قلب مصرف شود، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.(9)

زردچوبه؛ تنظیم کننده ی کلسترول خون

زردچوبه به تنظیم کلسترول خون کمک می کند. به گزارش واحد مرکزی خبر و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی گیاهان دارویی، بر اساس تحقیقات پزشکی زردچوبه بدون عوارض جانبی و مفید در معالجه بسیای از بیماری های غیر قابل درمان و خطرناک است. زردچوبه به درمان التهاب بررسی کبد و تنظیم کلسترول خون کمک می کند. مصرف روزانه یک قاشق مرباخوری زردچوبه در یک لیوان شیر گرم مانع از ابتلا به سرطان می شود. زردچوبه با تأثیر بر افزایش ترشح انسولین به درمان بیماری قند نیز کمک می کند. بنابراین گزارش این گیاه دارویی مانع از غلظت خون می شود و به درمان آنژین نیز کمک می کند. زردچوبه به سبب خاصیت آنتی با کتریایی نقش مهمی در نگه داری مواد غذایی دارد. این گیاه به هضم غذا، درمان التهابات روده، بیماری های کلیه و پوست کمک می کند. (10)

پی نوشت:

1. روزنامه جمهوری اسلامی، 1386/1/31.
2. روزنامه جام جم، 1386/1/23.
3. روزنامه جام جم،1386/1/23.
4. روزنامه جام جم،1386/2/3.
5. روزنامه جام جم،1386/2/3.
6. روزنامه جام جم،1386/2/3.
7. روزنامه کیهان، 1386/2/9.
8.روزنامه کیهان، 1386/1/23.
9. روزنامه کیهان، 1386/2/16.
10.روزنامه جمهوری اسلامی، 1386/1/26.

منبع:نشریه ی نامه ی جامعه
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان