خواص درمانی والک

نام علمی آن Allium akakaGmel و مترادف های آن Allium latifoliumcilib و Allium ursinumL می باشند. نام انگلیسی Broad leagved garlic و Wild leek برای والک استفاده می شود

خواص درمانی والک
نام علمی آن Allium akakaGmel و مترادف های آن Allium latifoliumcilib و Allium ursinumL می باشند. نام انگلیسی Broad leagved garlic و Wild leek برای والک استفاده می شود. این گیاه از خانواده Liliaceae است. والک یکی از گونه های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی می باشد که با نام های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز نامیده می شود.
والک گیاهی وحشی، خودرو و پایا به ارتفاع 25 تا 50 سانتیمتر با پیاز کشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی نوک تیز است. ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی است و در انتها به چتری شامل 15 تا 25 گل در هریک به پهنای 1/5 سانتیمتر با شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می شود. این گیاه در ماه های فروردین تا خرداد روییده و برداشت می شود و برای استفاده در فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می گردد.
برخی ترکیبات مؤثر در این گیاه شامل روغن فرار، وینیل سولفید، آلدهید ناپایدار و املاح معدنی می باشد. این گیاه سرشار از کلسیم و انواع ویتامین ها از جمله ویتامین C است. دارای مقادیر زیادی موسیلاژ و صمغ می باشد. ترکیبات گوگرددار موجود در این گیاه به آن طعمی شبیه به پیاز می دهد و مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون گردیده و سیستم هضم و گردش خون را تقویت می کند.

تأثیر والک بر سیستم قلب و عروق
 

والک در درمان تصلب شرایین استفاده می شود. این گیاه با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشارخون می گردد.

تأثیر والک بر سیستم قند خون
 

براساس نتایج مطالعات، والک به خاطر داشتن خاصیت مهارکنندگی a-آمیلاز، می تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد، زیرا از افزایش قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری می کند.

تأثیر والک بر پوست و مو
 

استعمال برگ های له شده والک بر روی پوست می تواند برای از بین بردن آبسه و کورک به کار رود. در گذشته بر این باور بودند که مصرف مداوم والک سبب ریزش موی سفید و درآمدن موی سیاه به جای آن می شود، که از این نظر شباهت زیادی به سیر دارد.

تأثیر والک بر سیستم گوارش
 

این گیاه در بهبود بیماری های اسهال خونی از نوع آمیبی، سوءهاضمه، سوزش معده و نقرس به کار می رود. همچنین به هضم غذا کمک کرده و سبب دفع انگل معده و روده (کرم کدو) می شود.

سایر اثرات
 

سبب افزایش ادرار، شیر و عرق می شود و قاعده آور است.
برای سرگیجه بسیار مفید می باشد.

نکات احتیاطی
 

1) زنان باردار باید در مصرف والک احتیاط کنند.
2) مصرف والک در کودکان ممکن است موجب مسمومیت گردد.

نکات مهم
 

- در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش سایه خشک عمل کنید.
- خواص پیاز والک تا حدود زیادی شبیه سیر است.

تأثیر والک بر سیستم عصبی
 

والک اثر مفیدی در تقویت اعصاب دارد و برای درمان فراموشی توصیه می شود.

تأثیر والک بر سیستم تنفس
 

این گیاه در درمان آنفلوانزا، برونشیت و سیاه سرفه مفید است. همچنین گرفتگی صدا را برطرف نموده و درمان خوبی برای تنگی نفس می باشد.
منبع: نشریه دنیای تغذیه، شماره 108
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر