کفته از غذاهای سنتی منطقه آذربایجان میباشد، نکته مهم در طرز تهیه این غذای خوشمزه ترکی در این می باشد که در مراحل پخت شکل ظاهری خود را از دست ندهد و همان به صورت توپ گرد پخته و سرو شود.
این کوفته ی ترکی یکی از غذاهایی است که هم خیلی سریع آماده می شود و هم بسیار لذیذ است.این کوفته ها را هم می توانید با نان بخورید و هم با پلو.مقدارمواد این کوفته برای 8 نفر کافی است.
مواد لازم برای پخت İzmir Köfte
* 1 کیلو گرم گوشت چرخ کرده
* ٤ عدد گوجه فرنگی رنده شده
* 1.5 پیمانه خمیر داخل نان باگت
* 2 عدد پیاز
* ٤ عدد تخم مرغ
* 100 گرم جعفری خورد شده
* زیره یک قاشق جایخوری
* نعنا یک قاشق چایخوری
* نمک و فلفل به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس
*نیم کیلو گرم گوجه فرنگی
* 1 قاشق غذاخوری روغن مایع
* 1 لیوان آب
* نمک و فلفل به میزان لازم
طرز پخت:
پیاز را داخل گوشت چرخ شده رنده کنید کمی ورز دهید سپس خمیر نان باگت را که از قبل خیس کرده اید به همراه جعفری، تخم مرغ ، زیره، نعنا، نمک و فلفل بدان اضافه کنید. سپس از این مواد به شکل گلوله هایی به قطر ٥ سانتی متر جدا کرده و کمی در روغن تفت دهید.سیب زمینی ها را به شکل قطعه های بزرگی (تقریبا به اندازه کوفته ها) تقسیم کرده کمی در روغن تفت دهید. سپس سیب زمینی ها را در ته ظرفی چیده و روی آنها کوفته ها را قرار دهید.در ظرفی جداگانه گوجه فرنگی رنده شده را با کمی روغن تفت دهید و یک لیوان آب، نمک و فلفل را بدان اضافه کرده و بجوشانید. در مرحله آخر سس آماده شده را بر روی کوفته ها بریزید و تا زمانی که کوفته ها نرم شود به پخت غذا ادامه دهید.
نوش جان