ماهان شبکه ایرانیان

آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه‌آسای بادرنجبویه

در گذشته‌های دور، داروی شیمیایی وجود نداشت و اثری از دکتر‌های امروزی هم نبود. در آن زمان مردم برای مداوای بیماری‌شان به حکیم مراجعه می‌کردند. آنچه در این سری مقالات می‌خوانید، خواص گیاهان دارویی و طرز تهیه غذاها و دسرهای گوناگون با استفاده از آن‌هاست.

آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه‌آسای بادرنجبویه

داروهایی که حکیم تجویز می‌کرد عمدتا دارو‌هایی بودند که از دل طبیعت بیرون می‌آمدند. بقراط، بزرگ‌ترین حکیم یونانی می‌گوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشان‌دهنده‌ی اهمیت غذا در حفظ سلامتی‌ است.

بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی می‌پردازد. در این قسمت، با خواص بادرنجبویه و نیز طرز تهیه‌ی یک دمنوش دلچسب و آرامبخش با استفاده از این گیاه پرخاصیت آشنا می‌شویم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

Dracocephalum_bullatum.jpg

بادرنجبویه گیاهیست از تیره‌ی نعناعیان که اغلب بین ماه‌های تیر و مرداد گل می‌دهد. نام دیگر این گیاه، سراژدهاست. ساقه‌های این گیاه راست و چهارگوش بوده و پوشیده از کرک است. از کنار برگ‌هایش، گل‌هایی با کاسبرگ‌های رنگی می‌روید که در ابتدا به زرد کم‌رنگ است و بعد از مدتی سفید و سپس بنفش می‌شود. عطر گیاه تقریبا شبیه به لیموی تند است. این گیاه اغلب در قسمت وسیعی از شرق مدیترانه به صورت خودرو می‌روید اما امروزه به منظور بهره‌برداری‌های تزئینی و طبی و تولید عسل، این گیاه در باغ‌ها و مزارع نیز کشت می‌شود. در هر 170 گرم بادرنجبویه، 200 کالری انرژی،‌ 7 میلی‌گرم سدیم، 36 گرم کربوهیدرات،‌ 1 درصد ویتامین آ، 4 درصد کلسیم و 24 درصد آهن وجود دارد.

 

خواص بادرنجبویه

il_fullxfull.452721123_36x2.jpg

1. این گیاه،‌آرامبخشی بسیار قوی است.

2. به دلیل عطر لیمویی‌ که دارد، بادرنجبویه دهان را خوشبو می‌کند.

3. بادرنجبویه ضد بیماری‌های قلبی، معده و روده است.

4. این گیاه، فشارخون را بالا می‌برد.

5. ضد اسپاسم، درد و تشنج است.

6. گیاه بادرنجبویه، اسانسی خوشبو دارد که در آرام کردن درد عصبی معده و احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سرگیجه،‌عصبانیت، بی‌خوابی، درد عصبی دندان، استفراغ‌های دوران بارداری و رفع تندخویی در دختران جوان موثر است.

7. بادرنجبویه در درمان صداهای مبهم، هیستری و مالیخولیا مفید است.

 

دمنوش بادرنجبویه

Lemon-Balm-Honey-Syrup-1024x1024.jpg

قبل از این که دمنوش را تهیه کنید،‌ به نکات زیر توجه کنید:

1. در صورت داشتن بیماری خاص و مصرف دارو، حتما پیش از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید.

2. در صورت بروز هر نوع واکنش حساسیتی مصرف را قطع کنید.

3. مصرف این گیاه به افرادی که از کم‌کاری یا پرکاری تیروئید رنج می‌برند توصیه نمی‌شود.

4. در مورد میزان مصرف دمنوش و تعداد دفعات آن، به توصیه‌های پزشک مشاورتان گوش کنید.

 

طرز تهیه‌ی دمنوش:

برای تهیه‌ی دمنوش بادرنجبویه باید یک قاشق غذاخوری (سرخالی) برگ بادرنجبویه را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای 80 درجه سانتی گراد روی آن بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. برای شیرین‌کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.

اگر از خواندن این مطلب لذت بردید می‌توانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه‌آسای کاهو» را نیز بخوانید.

دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما می‌توانید سری مقالات آشتی با طبیعت را هر هفته دوشنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین می‌توانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.

منابع:

pfaf، alchemy-works، nutritiondata

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان