علایم ویروس در انسانها چیست؟
علایم شبیه آنفلوآنزای ساده است. شامل تب، سرفه، خارش گلو، درد بدن، سردرد، احساس لرز و خستگی. در تعداد زیادی اسهال و استفراغ نیز دیده شده است. اگر چه شبیه آنفلوآنزای معمولی است اما شدت بیماری و میزان مرگ و میر بالاتری دارد.
این ویروس چگونه منتشر میشود؟
انتشار این ویروس شبیه آنفلوآنزای معمولی است. انتقال از طریق سرفه وعطسه از فرد بیمار به فرد سالم است. اغلب افراد توسط تماس با وسایل آلوده به ویروس و سپس لمس دهان و بینی خود آلودگی پیدا میکنند.
آیا این ویروس از طریق خوردن و یا آمادهسازی گوشت آلوده منتقل میشود؟
خیر. به وسیله غذا منتقل نمیشود.
آیا آب آشامیدنی سبب انتقال ویروس میشود؟
ویروس در آب آشامیدنی دارای کلر مناسب زنده نمیماند.
آیا این ویروس از طریق آبهای غیرآشامیدنی پارکها و... منتقل میشود؟
طبق مطالعات کلرینه کردن آب (1 تا 3 میلیگرم در لیتر) سبب از بین رفتن ویروس میشود.
چگونه از ابتلا به آن جلوگیری کنیم؟
نکته مهم شستن مرتب دستها است. تلاش کنید در شرایط مناسب سلامتی باشید: خوب بخوابید، فعالیتهای ورزشی داشته باشید، استرس را در زندگی کاهش دهید، مایعات مناسب بنوشید، غذاهای مغذی مصرف کنید، از تماس با سطوح آلوده به ویروس پرهیز کنید، از تماس نزدیک با بیماران دوری کنید.
فرد آلوده تا چه مدتی میتواند این ویروس را به دیگران منتقل کند؟
از یک روز قبل تا 7 روز پس از شروع علایم میتواند دیگران را آلوده کند. کودکان و نوجوانان به مدت طولانیتری آلوده هستند.
چه سطوحی به این ویروس آلوده میشوند؟
قطرات آلوده به سرفه و عطسه در هوا پراکنده میشوند و سپس علاوه بر آلوده کردن فرد مقابل، روی بعضی از سطوح مینشینند مانند سطح میز، تلفن، دستگیره درها و... فرد سالم به سطوح آلوده دست میزند و سپس دست آلوده خود را قبل از شستن به چشمها و بینی خود میزند و آلوده میشود.
بهترین راه برای جلوگیری از گسترش ویروس از طریق عطسه و سرفه چیست؟
اگر مریض شدید 7 روز در خانه بمانید. روی دهان و بینی خود را با یک دستمال در زمان عطسه یا سرفه بپوشانید. بعد از عطسه و سرفه دستهایتان را با آب و صابون بشویید.
بهترین تکنیک برای شستن دستها برای پیشگیری از ابتلا چیست؟
شستن دست با آب ولرم و صابون به مدت 15 تا 20 ثانیه. اگر صابون وجود نداشت میتوانید از ضدعفونی کنندههای دست دارای الکل یا ژلهای ضدعفونیکننده استفاده کنید.
علایم هشداردهنده در مورد ابتلای کودکان به آنفلوآنزا عبارتاند از:
تنفس سریع و مشکل، بیقراری، رنگ پوست خاکستری، تب همراه با راش، خوردن مایعات زیاد، عدم حرکت کودک، پیشرفت علایم آنفلوآنزا و بازگشت مجدد تب و سرفه.
علایم هشداردهنده در بالغین مبتلا به آنفلوآنزا چیست؟
تنفس مشکل، گیجی، وجود فشار و درد روی قفسه سینه و شکم، استفراغهای شدید یا مداوم، سرگیجه ناگهانی.
تا چه مدت ویروس آنفلوآنزا روی اشیا زنده میماند؟
ویروس 2 تا 8 ساعت پس از تماس با سطوح میتواند زنده بماند و افراد را آلوده کند.
ویروس چگونه از بین میرود؟
درجه حرارت 75 تا 100 درجه سانتیگراد این ویروس را میکشد. البته کلرین، آباکسیژنه، صابون، آنتیسپتیکهای یددار و الکل میتوانند ویروس را از بین ببرند.
چگونه میتوان رومیزی، ظروف آشپزخانه و بشقابهای فرد آلوده به ویروس آنفلوآنزا را نگهداری کرد؟
رومیزی و ظروف باید توسط آب و صابون و دیگر مواد شستشو دهنده شسته شوند و سپس فرد شستشو دهنده باید دستهای خود را نیز با آب ولرم و صابون کاملا بشوید.
منبع: http://www.salamat.com
ae