بیشتر متخصصان تغذیه، میانه خوبی با ساندویچ و سایر فستفودها ندارند ولی در این میان، کم نیستند متخصصانی که میگویند با ایجاد اصلاحات مختصری در ترکیب ساندویچها میتوان بر ارزش غذایی آنها افزود و از خطرات احتمالی آنها کاست. به هر حال، بهنظر میرسد که رشد روزافزون مصرف ساندویچ و سایر فستفودها یکی از مقتضیات زندگی در دنیای ماشینی امروز است. پس چه بهتر که با در نظر گرفتن این ملاحظات، ضمن مصرف اینجور غذاها به فکر سلامت خودمان هم باشیم. این مقاله نگاهی است از همین منظر به ساندویچهایی که میخوریم.
اندازه
دور همبرگرها و ساندویچهای بزرگ را خط بکشید؛ حتی اندازه متوسط اینجور غذاها، توصیه نمیشود. بهتر است ساندویچتان را با دیگران قسمت کنید یا از همان اول، اندازههای کوچک را سفارش بدهید.
گوشت
ساندویچ گوشت به علت داشتن اسید چرب اشباع و نمک بالا سبب ابتلای شما به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی میشود.کاهش مصرف غذاهای سرخ شده، استفاده از روغنهای مخصوص سرخ کردن به جای سایر انواع روغنها و کلا کاهش مصرف ساندویچ میتواند در کاهش احتمال ابتلای شما به فشار خون موثر باشد.
متخصصان تغذیه میگویند رشد آمار سرطانهای معده و روده در سالهای اخیر بهطور عمده به علت استفاده بیرویه از ساندویچها بوده است. ترکیبات نمک و سایر مواد نگهدارنده در این نوع غذاها سلامت شما را تهدید میکند.
چربی ترانس
چربی حاصل از مصرف فستفودها، نسبت به چربی موجود در سایر غذاها، چاقکنندهتر است. 95 درصد فستفودها چربی ترانس دارند و در روغنهای هیدروژنه سرخ میشوند و به همین دلیل خطر بیماریهای قلبیعروقی، سکتههای قلبی و مغزی فشارخون و دیابت را افزایش میدهند.
سسها
بیشتر طرفداران ساندویچ، آن را با سس قرمز و معدودی نیز با سس سفید میل میکنند و در کل آنها را چاشنی این غذا میدانند. از آنجا که این سسها نمک و چربی فراوانی دارند، مصرف زیاده از حدشان برای کسانی که تصمیم به لاغر شدن دارند و یا از بیماریهایی نظیر فشار خون و یا چربی خون بالا رنج میبرند، توصیه نمیشود.حداقل زیان استفاده از سسها اشتهاآوری و خوشخوراک کردن ساندویچها است که موجب میشود فرد بیش از پیش ساندویچ بخورد! اگر نمیتوانید آن را حذف کنید، بهتر است سس گوجهفرنگی مصرفیتان را در خانه تهیه کنید
سبزیجات
سبزیجات موجود در ساندویچها و همبرگرها گرچه بخش سالم آن به شمار میآید ولی در بیشتر رستورانها به خوبی شسته و ضدعفونی نمیشود بنابراین ممکن است باعث بیماریهای انگلی شود. ساندویچهایی که در خانه تهیه شده و سبزیجات آن به خوبی شسته و ضدعفونی شده، سالمترند.
نان ساندویچ
بهتر است برای تهیه ساندویچ از نانهایی که با آرد کامل تهیه شدهاند و اندکی تیرهتر هستند استفاده شود چون این نانها حاوی فیبر بالایی هستند و ارزش غذایی مطلوبی دارند. بهتر است از نانهای سفید در تهیه ساندویچها استفاده نشود.نوشابهمصرف نوشابههای گازدار علاوه بر داشتن قند زیاد و مواد مصنوعی، خون را نیز اسیدی کرده و به سلامت عمومی بدن صدمه میزند. گاز موجود در نوشابهها که ناشی از وجود اسید فسفریک است، موجب خروج کلسیم از استخوانها شده و به پوکی استخوان و شکستگیهای مکرر در افراد به ویژه زنان میانسال میانجامد. افرادی که بهطور مداوم هفتهای چهار بار یا بیشتر از نوشابههای گازدار استفاده میکنند، بهطور قابل ملاحظهای نسبت به بقیه تراکم استخوان کمتری دارند. متخصصان توصیه میکنند که والدین، فرزندان خود را از سنین کودکی به نوشیدن اینگونه نوشابهها عادت ندهند تا در روند رشد اسکلتی آنها و توده استخوانیشان اختلالی رخ ندهد. اسیدی شدن خون ناشی از مصرف نوشابهها موجب فرسایش مفاصل شده و به انواع دردهای استخوانی نیز میانجامد.
منبع:http://www.salamat.com
/ج