لاک ناخن، در رنگهای متنوع عرضه میشود و به ناخنهای شما جلوه ای زیبا و جذاب میبخشد؛ اما لاک ناخن همراه با اثرات جانبی مخرب بسیاری است. مواد تشکیل دهنده این محصول آرایشی، به تنهایی بسیار سمی و خطرناک هستند؛ در نتیجه هنگامی که شما آن ها را استنشاق میکنید، دچار مشکلات زیادی در سلامتی خود خواهید شد. در پائین به تعدادی از مضرات و آثار مخرب لاک ناخن اشاره شده است:• تنفس بخار لاک ناخن، منجر به بروز سرگیجه، سردرد و آسیب رسیدن به کلیه ها میشود.
• همیشه و در همه مواقع، این بخارها باعث به وجود آمدن مشکلات اساسی بسیاری میشوند.
• لاک ناخن سبب ابتلاء به آسم و همچنین اختلال در کاربرد کبد میشود.
• استفاده از لاک ناخن، برای ریه مضر است و همچنین میتواند منجر به بروز مشکلاتی در سیستم عصبی شود.
• ممکن است که بعد از استفاده از لاک ناخن، دچار مشکلاتی در چشمها، پوست و سیستم تنفسی بشوید. و همچنین ممکن است بخار و ترکیبات موجود در لاک ناخن، باعث ایجاد سوزش در پوست، چشم و ... بشوند.
• اگر به مدت طولانی از لاک ناخن استفاده کنید، سریعتر مبتلاء به بیماریهایی از جمله آسم و سرطان میشوید.
• تماس لاک ناخن با پوست شما، ممکن است که سبب قرمزی آن شود و پوستتان خارش پیدا کند و یا شروع به سوختن کند. این اتفاق در افرادی رخ می دهد که پوست آن ها نسبت به لاک ناخن حساس است و نسبت به آن واکنش نشان میدهد.
راههای درمان ناخن های آسیب دیده:
• ناخنهای خود را با روغن خردل ماساژ دهید؛ اینکار باعث تقویت ناخنهای شما میشود.
• اگر برای ماساژ ناخنهای خود، از روغن نارگیل استفاده کنید، ناخنهای شما شفافیت و درخشندگی بیشتری پیدا میکنند.
• در صورت امکان، مدتی بعد از زدن لاک روی ناخنهایتان، آن را از روی ناخنهای خود پاک کنید.
• همچنین استفاده از روغن نارگیل و زیتون، ناخنهای شما را محکم تر میکند و به آنها جلوهای درخشان میبخشد.
مواد غذایی که باعث تقویت و سلامت ناخن های میشوند:
پروتئین: ناخنهای ما از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است؛ در نتیجه خوردن مواد غذاییای که حاوی مقدار زیادی پروتئین باشند، منجر به تقویت ناخنها میشود. این مواد غذایی شامل: تخم مرغ، ماهی سالمون، بوقلمون و مرغ است. افراد گیاه خوار میتوانند لوبیا، عدس و بادام زمینی بخورند.
ویتامین ها:
برای داشتن ناخنهایی سالم و قوی بهتر است که انواع مختلف ویتامین ها به مقدار کافی به بدن شما برسند. ویتامین A در تخم مرغ، میوه های قرمز، زرد و نارنجی رنگ، انبه و پرتقال، سبزیجات سبز رنگ مثل اسفناج و کاهو وجود دارد. ویتامین C، باعث پیشگیری از اختلالات در ناخنها میشود. این ویتامین در بروکلی، فلفل و ... وجود دارد. ویتامین B مانع از به وجود آمدن شیار و ترک روی ناخنها میشود. هویج، کدو حلوایی، سبزیجات سبز رنگ، عدس، لوبیا و سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین B هستند. ویتامین D در جذب کلسیم موثر است؛ کلسیم برای رشد ناخنها ضروری است. ویتامین D در شیر وجود دارد و همچنین میتوانید زیر نور آفتاب مستقیم قرار بگیرید تا میزان کافی ویتامین D به بدن شما برسد. کمبود مواد معدنی منجر به ضعیف شدن ناخنهای شما و همچنین شکننده شدن آن ها می شود. این مواد معدنی شامل سیلیکون، روی، آهن، مس، سلنیوم و ید است. این مواد را میتوانید در تخم کدو حلوایی، غلات کامل، سبزیجات سبز رنگ، لوبیا قرمز و عدس پیدا کنید.