چند سالی است که ما نام اسیدهای چرب امگا 3 را بیش از پیش میشنویم. به نظر شما چرا؟ میتوان یکی از علتها را تغییر در شیوه زندگی و الگوی تغذیه افراد جامعه دانست که به مصرف این دسته از چربیها در مقایسه با اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 9 منجر شده اند.البته نباید از نظر دور داشت که پیشرفتهای علمیو پی بردن به خواص این اسیدهای چرب نیز دلیل دیگر توجه بیشتر به انها بوده است.به تازگی تحقیقات نشان داده اند که دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از بروز دیابت نوع یک در کودکان جلوگیری میکند و خطر ابتلا به دیابت را در کودکانی که سابقه خانوادگی دارند، از بین میبرد.
دیابت نوع یک شایعترین دیابت در میان کودکان است.این بیماری زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن با اختلالاتی مواجه شده و شروع به حمله به سلولهای تولید کننده انسولین در پانکراس کند. نتایج این تحقیق نشان داده بود، کودکانی که در معرض این بیماری قرار دارند با خوردن غذاهای غنی از امگا 3، 55 درصد کمتر دارای ایمنی خودکار پانکراسی که آنتیبادی مشخص دیابت نوع یک است، میشوند.همچنین در خون این کودکان کاهش 37 درصدی این آنتیبادی دیده شد.
اما میدانید چرا به این دسته از چربیها، امگا 3 میگویند؟ به طور کلی، منظور از واژه امگا در واقع محل شروع پیوند دوگانه در زنجیره این اسیدهای چرب است. آیا میدانید، این دسته از چربیها را در کدام یک از مواد غذایی میتوان یافت؟ این ترکیبات، بیش از همه در ماهی و روغنهایی مانند کانولا یا کلزا و نیز گردو وجود دارد.گیاهخواران گرچه بخشی از نیاز به اسیدهای چرب امگا 3 شان را از گردو و برخی روغنهای گیاهی به دست میآورند اما تحقیقات نشان داده که میزان «دوکوزا هگزا آنوئیک اسید» یا (DHA) در خون و شیر مادران شیرده گیاهخوار به مراتب کمتر از مادرانی است که گیاهخوار نیستند.به همین دلیل، امروزه ترکیبات گیاهی که با DHA غنی شده اند در جهان در اختیار گیاهخواران گذاشته میشود.این امر
نشان میدهد که اصرار تغذیه شناسان در اجتناب از گیاهخوار بودن به عنوان یک روش تغذیه، بیمورد بوده است.
چه کنیم تا اطمینان یابیم میزان اسیدهای چرب امگا 3 به حد کفایت به بدن ما میرسد؟ پاسخ روشن است.داشتن یک برنامه غذایی متنوع که حاوی یک یا دو بار در هفته ماهی باشد، استفاده از گردو به عنوان یک ماده غذایی که بخشی از نیاز به اسیدهای امگا 3 را به سبب داشتن اسید لینولنیک تامین میکند و استفاده از روغن کانولا در بعضی روزهای هفته به جای سایر روغنهای مایع به طور قطع نیاز روزانه ما را به این دسته از چربیها تامین خواهد کرد و نیازی به استفاده از کپسولهای حاوی این روغنها نیست. به علاوه در مصرف این مواد غذایی نیز باید حد اعتدال را رعایت کرد زیرا همیشه زیاده روی میتواند زیانبار باشد حتی اگر این زیادهروی در مصرف بهترین مواد غذایی باشد.
منبع:http://www.salamat.com
/ج