ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای تغذیه دانش‌آموزان

در فصل امتحانات، چی بخوریم، چی نخوریم؟ دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان اینکه هنگام امتحانات استرس دانش‌آموزان به شدت افزایش می‌یابد و به این سبب اختلالاتی در تعادل بدن و ترشح بیشتر بعضی هورمون‌ها از جمله آدرنالین و کورتیزول ایجاد می‌شود گفت: «این هورمون‌ها که هورمون استرس ...

راهنمای تغذیه دانش‌آموزان
در فصل امتحانات، چی بخوریم، چی نخوریم؟
دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان اینکه هنگام امتحانات استرس دانش‌آموزان به شدت افزایش می‌یابد و به این سبب اختلالاتی در تعادل بدن و ترشح بیشتر بعضی هورمون‌ها از جمله آدرنالین و کورتیزول ایجاد می‌شود گفت: «این هورمون‌ها که هورمون استرس نامیده می‌شوند به بدن کمک می‌کنند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط جدید داشته باشد.»

چای و قهوه؛ کاهش تمرکز
 

او در ادامه با انتقاد از باورغلط افراد در استفاده از چای و قهوه برای بیدار ماندن در هنگام امتحانات گفت: «مواد کافئین دار مانند قهوه و چای و حتی برخی شکلات‌ها در کوتاه مدت سبب بیداری و حتی تمرکز حواس می‌شوند اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد می‌شود.»

آب‌میوه صنعتی؛ استرس
 

به گزارش ایسنا دکتر جعفریان در ادامه آب‌میوه‌های صنعتی را نیز به دلیل داشتن شکر مصنوعی و مواد افزودنی، نامناسب ارزیابی کرده و گفت: «آب‌میوه‌های صنعتی و نوشیدنی‌های شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یکباره تخلیه و آزاد می‌کنند، استرس‌زا هستند.»

آب و لبنیات؛ تسکین‌بخش
 

اما مصرف آب و لبنیات تسکین بخش هستند و می‌توانند در کاهش استرس دانش آموزان موثر باشند.» دکتر جعفریان تاکید کرد: «افراد بهتر است در موقع امتحان و استرس از غذاهای سبک و غذاهایی که انرژی‌شان به مرور آزاد می‌شود، استفاده کنند. غلات و موادی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده که بیشتر در نان سنگک و بربری یافت می‌شود و مقدار فیبر آنها بالاست، سبب کاهش استرس در افراد می‌شود.»

صبحانه‌ را حذف نکنید
 

این متخصص تغذیه با تاکید بر صرف تمام وعده‌های غذایی به ویژه صبحانه در ایام امتحانات اضافه کرد: «در ایام امتحانات نباید وعده‌های غذایی را حذف کرد به خصوص صبحانه که در کنترل استرس نقشی اساسی دارد چرا که در هنگام صبح میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود رسیده و صبحانه سبب کنترل استرس می‌شود.»

راهنمای تغذیه دانش‌آموزان

چرب و شور ممنوع!
 

او در ادامه توصیه کرد دانش‌آموزان از خوردن غذاهای چرب و شور در این ایام خودداری کنند چرا که غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می‌شوند و در شرایط استرس‌زا مانند ایام امتحانات با ایجاد اختلال در کارکرد دستگاه گوارش سبب مسمومیت و حالت تهوع در فرد می‌شود.
دکتر جعفریان همچنین با انتقاد از گرایش دانش‌آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات به فست‌فودها و غذاهای آماده که استرس‌زا هستند، گفت: «والدین باید سعی کنند ساندویچ‌های خانگی و سالم را به همراه آب‌میوه‌های طبیعی برای دانش آموزان تهیه کنند.»

گردو، پسته و فندق
 

این متخصص تغذیه مغزهای گیاهی را منابع خوبی برای دریافت انرژی و کاهش استرس عنوان کرد و گفت: «مغزهای گیاهی منابع خوبی از نظر فیبر و اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 6 و 3 و بسیاری از املاح دیگر هستند و چربی آن بی‌ضرر محسوب می‌شود و حتی اگر درحد معقول «یک مشت در روز» مصرف شوند باعث از بین رفتن و تحلیل چربی‌های بد بدن نیز می‌شوند.»
او با اشاره به افرادی که در هنگام امتحانات به مصرف زیاد غذا روی می‌آورند و اشتهایی مضاعف پیدا می‌کنند، گفت: «استرس بحثی روحی و روانی است که افراد در قبال آن دو نوع واکنش تهاجمی یا افسردگی نشان می‌دهند و در حالت تهاجمی افراد برای تسکین خود به کارهای زیادی از جمله خوردن بی رویه غذا روی می‌آورند.»
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان افزود: «این افراد به علت فرار از استرس شروع به پرخوری و بدخوری می‌کنند که این خود سبب تشدید و افزایش استرس در فرد شده و حتی وی را در معرض چاقی و اضافه وزن قرار می‌دهد.»
منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان