![قلم کلسیم دارد](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/15/0114550495.jpg)
بیشتر ایرانیها معتقدند که افزودن ماهیچه و قلم به خورش به خوشطعمتر شدن آن کمک میکند اما خیلی وقتها به دلیل اینکه فکر میکنند چربی موجود در آن میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد آن را از برنامه غذایی شان حذف میکند.
واقعا این ماده غذایی چه ارزش تغذیهای دارد و عادت به مصرفاش به چه کسانی توصیه میشود؟ ماهیچه از دو بخش تشکیل شده: اول گوشت و دوم قلم و استخوان. از نظر میزان پروتئین، گوشت قرمز در اولویت است و ماهیچه نیز جزو گوشتهای قرمز به حساب میآید. مصرف ماهیچه در شرایط خاص، به خصوص برای خانمهای باردار و زنانی که قاعدگیهای طولانی دارند و امکان کمخونی در آنها بالاست، بسیار توصیه میشود زیرا این گوشت سرشار از آهن بوده و نسبت به گوشت سفید از نظر میزان این ماده معدنی ارجحیت دارد. ولی ماهیچه دارای چربی زیادی است؛ به طوری که 100 گرم آن حتی اگر تمام چربیهایش هم گرفته شده باشد دارای 6 تا 8 گرم چربی است، در حالی که 100 گرم سینهمرغ از 3 تا 4 گرم چربی تشکیل شده، یعنی ماهیچه دو برابر گوشت سفید و ماهی دارای چربی است، بنابراین، خوردن هفتهای دو بار آن توصیه میشود زیرا زیادهروی در مصرفاش میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/15/0114550524.jpg)
اما قلم مملو از کلسیم و آهن و در ضمن روی و ویتامین 12B است و وقتی خوب پخته شده باشد املاح و ویتامینهای یاد شده وارد آب حاصل از پخت میشوند و بنابراین خوردن این آب ارزش تغذیهای بسیاری را برای مصرفکننده به همراه خواهد داشت. اما به دلیل چربی فراوان بهتر است بعد از پخت سرد شود تا چربی موجود از آن جدا شود و سپس آب یاد شده به مصرف برسد. از این رو، خوردن آن برای کسانی که از منابع کلسیم به خصوص لبنیات کمتر استفاده میکنند یا میزان خوردنشان تأمینکننده نیاز روزانه نیست، توصیه میشود.
در کل، نباید افراد را به دلیل چربی از این دسته از خوراکیها محروم کرد بلکه باید مصرفشان را محدود نمود. حتی کسانی که چربی خون و یا سنگ کیسهصفرا دارند نیز میتوانند در حد اعتدال از این گروه پروتئینی استفاده کنند. به این دلیل، خوردن ماهیچه و قلم برای هر سنی توصیه میشود.
منبع:www.salamat.com
/م