کباب ترکی غذای سالمیه ؟

دیدن تکه‌های گوشت که دور یک میله در حال چرخیدن هستند و گارسون مشغول تراشیدن آنها با کاردک و ریختن‌شان در نان ساندویچی است، برای خیلی‌ها هوس‌انگیز است

کباب ترکی غذای سالمیه ؟

دیدن تکه‌های گوشت که دور یک میله در حال چرخیدن هستند و گارسون مشغول تراشیدن آنها با کاردک و ریختن‌شان در نان ساندویچی است، برای خیلی‌ها هوس‌انگیز است. کباب‌ترکی غذای خوشمزه‌ای است که خیلی‌ها طعم آن را می‌پسندند ولی آیا این غذای خوشمزه، سالم هم هست یا نه؟ و آیا می‌شود این غذا را سالم‌تر تهیه کرد یا نه؟
کباب ترکی غذایی است که مردم ترکیه آن را به تمام دنیا معرفی کرده‌ و برای درست کردن آن از گوشت بره استفاده می‌کرده‌اند. کباب ترکی در اصل غذایی مدیترانه‌ای بوده است که در شکل اصیل آن بیشتر از سبزیجات و کمتر از پروتئین استفاده می‌شده است. مردم قدیمی ترکیه عادت داشته‌اند که یک بشقاب از نان سبوس‌دار و سالاد سبزیجات و البته مقدار کمی گوشت را به عنوان کباب ترکی از گارسون رستوران بخواهند. اگر دوست دارید بدانید که چگونه کباب ترکی سر از لای نان ساندویچی درآورد، باید بگوییم که بهتر است آقای اویقون، شهروند ترکیه را که به شهر برلین آلمان مهاجرت کرده بود، مقصر بدانید. او برای اینکه در آلمان کار و باری به هم بزند، این غذا را به آلمان برد و آن را لای نان ساندویچی به مردم ارایه کرد ولی کم‌کم مخلفات دیگر به آن اضافه شد و این غذا را از یک غذای مدیترانه‌ای سالم به یک فست‌فود ناسالم تبدیل کرد. اگر در رستورانی که می‌روید، روی کباب ترکی سس هم می‌ریزند، بد نیست بدانید که یک قدم به ناسالم بودن این غذا نزدیک‌تر شده‌اید چون محققان می‌گویند این سس حاوی مقادیر زیادی روغن و نمک است. در صورتی که در کباب ترکی‌های اصیل بیشتر از گوشت بره استفاده می‌شده است ولی در مدل‌های جدید آن از گوشت مرغ هم استفاده می‌شود و یا حتی ساندویچی از مخلوط هر دو این گوشت‌ها به فروش می‌رسد.
 

معایب کباب ترکی
 

متخصصان تغذیه معتقدند که کباب ترکی غذای چندان سالمی نیست. سال گذشته یک گروه از دانشمندان انگلیسی، کباب ترکی را از نظر ارزش غذایی مورد بررسی قرار دادند و گفتند یک عدد ساندویچ کباب ترکی حدود 140 گرم چربی دارد که این میزان دو برابر چربی‌ای است که خانم‌ها می‌توانند در طول یک روز دریافت کنند و میزان کالری آن مساوی یک لیوان روغن سرخ‌کردنی است. این محققان می‌گویند نیمی از کباب‌هایی که بررسی کرده‌اند حاوی مقادیر بالایی از چربی ترانس بوده‌ است که باعث بالا بردن کلسترول خون می‌شود.
مشکل دیگری که این ساندویچ‌ها دارند، این است که اندازه‌شان بسیار بزرگ بوده و معمولا با نوش‌جان کردن یک عدد از این ساندویچ‌های بزرگ شما بیش از نیمی از انرژی مورد نیاز روزانه‌تان را دریافت کرده‌اید. معمولا همه توقع دارند با پولی که می‌پردازند یک کباب ترکی بزرگ را دریافت کنند ولی وقتی فروشنده کباب متوسطی به آنها تحویل دهد، دفعه بعد به آن رستوران نمی‌روند و این موضوع، فروشندگان را وادار می‌کند که کباب‌های بزرگ‌تری را تولید کنند و کالری و چربی بیشتری را وارد بدن مشتریان شان کنند تا حداقل آنها راضی‌تر باشند. از سوی دیگر، کباب ترکی دشمن فشار خون هم هست. محققان اداره استاندارد انگلیس معتقدند یک ساندویچ کباب ترکی حاوی 12 گرم نمک است که این مقدار برابر 2 قاشق نمک بوده و 2 برابر میزان نمکی است که یک فرد در طول روز باید مصرف کند. گروهی دیگر از محققان با بررسی کباب ترکی‌ها می‌گویند یک کباب ترکی معمولی 1000 تا1900 کیلوکالری انرژی دارد که معادل کل کالری است که یک فرد در طول روز نیازمند است. مشکل دیگری که کباب ترکی دارد این است که در آن برچسبی از نظر ارزش غذایی محتویات آن نصب نمی‌شود، بنابراین چربی و نمک‌ آن کنترل نشده و می‌تواند تا مقادیر بسیار بالا افزوده شود.

کدام کباب‌ترکی‌ها سالم‌ترند؟
 

اگر شما عاشق کباب ترکی هستید و نمی‌توانید از آن دست بکشید، به شما توصیه می‌کنیم انواع سالم‌تر آن را انتخاب کنید. کباب ترکی‌هایی که در آن از گوشت مرغ استفاده شده است، سالم‌تر هستند. کباب ترکی را به صورت گریل شده و کباب شده استفاده کرده و انواع بی‌نمک و پرسبزی آن را انتخاب کنید. از سوی دیگر، پیشنهاد می‌کنیم که انواع کوچک‌تر آن را مصرف کنید و آن را در ساعات پایانی شب میل نکنید چون در این ساعات حجم زیادی از کالری را دریافت کرده و اضافه‌وزن برای شما حتمی‌ خواهد بود.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر