دو گروه هستند که بیشتر از دیگران به خوردن آلو، آلوچه و لواشک علاقهمندند، خانمها و بچهها. آنها گاهی بدون کنترل از این مواد غذایی استفاده میکنند و از بابت مصرفشان آسوده خیالاند.
اگر مساله کنترل بهداشت و نظارت بر تهیه این مواد غذایی را کنار بگذاریم و از بابت بهداشتی بودن و تاریخ مصرف داشتنشان مطمئن باشیم باز هم جای آن دارد که توصیه کنیم خانمها و بچهها حتما از مصرف بیرویه آنها خودداری کنند. جالب است وقتی از خانمها میپرسیم چرا این همه آلوی خشک شده را میخورید میگویند چون کالری ندارد. آنها بر این باورند که فقط شیرینیجات چاقکننده هستند و مواد غذایی ترش حتی باعث لاغریشان میشود! باید در پاسخ به آنها گفت مگر برنج، آجیل و حبوبات شیرینیاند؟ البته که نه! ولی کالری بالایی دارند. میوههای خشک هم همینطور. اتفاقا به دلیل تغلیظ ناشی از از دست دادن آبشان و اینکه حجم زیادی از آنها را به راحتی میتوان خورد (چون خشک هستند، به چشم شما نمیآید که چقدر از آنها را خوردهاید) نیازمند دقت بیشتری در هنگام مصرف هستند.
این مواد غذایی مقداری آهن و ویتامینهای گروه B را دارا بوده و حتما باید در مصرفشان دقت شود چرا که اولا مقداری کالری دارند(هرچند کم) و در ثانی به علت سیری کاذب، جانشین یک وعده غذای اصلی شده و باعث میشوند شما با حذف آن وعده غذایی یا عدم مصرف کامل آن، در درازمدت با سوءتغذیه مواجه شوید. با توجه به افزایش شیوع چاقی در جامعه ما و به خصوص در میان بچهها، به والدین تاکید و توصیه میکنیم که مراقب مصرف کالری بیش از نیاز فرزندان خود باشند. همانطور که میدانید چاقی مادر بسیاری از بیماریهاست. پس حتما خود و فرزندانتان با دقت بیشتری از مواد غذایی مختلف استفاده کنید و هرگز به صرف ترش یا شیرین بودن به ماده غذایی صفت پرکالری یا بیکالری بودن را نچسبانید.
پی نوشت ها :
*مشاور تغذیه و رژیمدرمانی
منبع:www.salamat.com
/ک