شاید بعضی هویج ها را رنده کنند، بعضی قطعه قطعه کنند، بعضی نگینی ، ستاره ای یا به شکل های دیگر ببرند و بپزند...
اینها شاید ظاهر غذا را زیبا کند اما اگر به فکر ارزش تعذیه ای آنچه می خورید هستید، بهتر است هویج را درسته بپزید و بعد از پختن، تکه تکه کرده و میل کنید. این ، یافته جدید محققان دانشگاه نیو کاسل است که خبر گزاری رویترز آن را گزارش کرده است. آنها می گویند وقتی هویج را درسته می پزید ، تا 35 درصد از مواد مفید موجود در آن، که اهمیت آنها در مبارزه با سرطان است را حفظ می کنید، علت هم خیلی ساده است: تکه تکه کردن هویج، باعث افزایش سطح آن می شود و به همین علت میزان مواجهه سطح هویج با محیط داغ بیرون بالا می رود و به این ترتیب احتمال تجزیه آنتی اکسیدان ها موجود در آن بیشتر می شود. پیش از این محققان دانشگاه دانمارک کشف کرده بودند که ماده ای موسوم به falcarnol در هویج وجود دارد که می تواند بدن را در برابر سرطان حفظ کند. نکته جالب توجه این که مزه هویج، وقتی درسته پخته می شود هم خیلی بهتر از هویجی است که تکه تکه روانه قابلمه شده باشد. محققان، این موضوع را از دادن انواع هویج های پخته شده به داوطلبانی فهمیدند که خبر از نوع پخت آن هویج ها نداشتند. 80 درصد آنها هویج درسته پخته شده را ترجیح می دادند. محققان می گویند این مزه به خاطر آن است که هویج درسته بهتر می تواند قند درون خود را نگه دارد . بسیاری از عادات ما برای آماده کردن میوه ها و سبزی ها باعث از بین رفتن محتوای مفید آنها می شود؛ مثلاً بسیاری از میوه ها با کنده شدن پوست شان، بسیاری از ویتامین ها و فیبرشان را از دست می دهند. محققان دائماً روی این ضایعات میوه ها کار می کنند و متوجه اهمیت آنها می شوند. مثلاً چندی پیش متوجه شدند که الیاف کنار پرهای مرکبات، مانند نارنگی و پرتقال، ارزش ضد سرطانی دارد. قرارگرفتن میوه های بریده شده یا پوست کنده شده، در معرض هوا، احتمال از بین رفتن مواد مفید آنها را بیشتر می کند. حرارت طولانی مدت هم همین کار را با آنها می کند.
منبع: نشریه زندگی ایده آل شماره 45
/ج