بعضیها ماکارونی را خیلی کم مصرف میکنند؛ چون فکر میکنند چاقکننده است. این ماده غذایی جزو گروه نان و غلات محسوب میشود که از ماکارونی، پاستا، نان، برنج و رشتهفرنگی تشکیل شده که همگی منبع نشاستهاند. هیچ فرقی بین این خوراکیها وجود ندارد و هر کدام اگر به مقداری بیش از نیاز بدن مصرف شوند، قطعا چاقکنندهاند. در واقع، مهم میزان کالری دریافتی است؛ نه نوع غذای دریافتی.
به طور کلی، توصیه میشود در طول روز برحسب نیاز، سن و وزنتان، بین 6 تا 11 واحد نان و غلات مصرف کنید و هر فرد برحسب ذایقه میتواند 2 تا 3 واحد آن را به ماکارونی اختصاص دهد. لازم است همینجا اضافه کنم که نصف لیوان ماکارونی پخته معادل یک واحد از این گروه محسوب میشود. در طول هفته، خوردن آن میتواند جایگزین نان یا برنج شود اما دانستن این نکته لازم است که در نان، ما میتوانیم سبوس را دریافت کنیم اما در ماکارونیهای معمولی که این روزها در بازار موجود است، سبوس وجود ندارد. به همین دلیل توصیه میکنم در صورت امکان، ماکارونی با آرد سبوسدار تهیه و میل کنید. در ضمن، بهترین موادی که میتوان همراه با ماکارونی استفاده کرد، ترکیبات پروتئینی است زیرا ماکارونی خود از گروه نان و غلات است و زمانی که با پروتئین مصرف میشود، کامل خواهد شد. این پروتئین میتواند مشتمل بر پنیر، سویا، گوشت چرخکرده، مرغ یا تنماهی باشد.

یکی از سنتهای غلط ما ایرانیها مصرف ماکارونی با گوشت چرخکرده است و از این طریق متاسفانه مصرف گوشت قرمز را بالا میبریم و میدانید که در طول یک هفته، مصرف گوشت قرمز را باید به دو وعده کاهش داد. بهترین حالت نیز این است که ماکارونی را با گوشت مرغ یا تن ماهی مصرف کنیم تا هم کامل شود و هم برای کودکان و سالمندان قابل هضمتر باشد؛ البته به شرطی که سبزیجات را نیز از یاد نبرید.
پی نوشت ها :
* متخصص تغذیه
منبع:www.salamat.com
/ج