گاهی بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف یک وعده غذایی کامل باز هم احساس گرسنگی میکنیم. بعضی از ما شاید این میل شدید به غذا خوردن را بگذاریم به حساب اعصاب خرابمان یا علاقه زیادمان به غذا خوردن. اما متخصصان تغذیه میگویند برخی ترکیبات غذایی میتوانند سر بدن را کلاه بگذارند! یعنی بدنمان بعد از خوردن آن ترکیبات غذایی نمیفهمد که واقعا سیر شده یا نه. این نوشته را بخوانید تا منظور متخصصان تغذیه را متوجه شوید.
نوشابههای گازدار
نوشابه، آیستی و دیگر نوشیدنیهای شیرین، قند فوقالعاده زیادی دارند. بنابر گزارش مرکز تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا، قند موجود در این نوشیدنیها باعث میشود فرد حتی بعد از اینکه واقعا سیر شد هم غذا بخورد. این قند با تاثیری که بر نحوه استفاده بدن از لپتین-هورمون سیری- میگذارد، مغز را گمراه میکند بنابراین فرد دلش میخواهد غذای بیشتری بخورد. در نتیجه با تکرار این عادت نه تنها کالری بیشتری را وارد بدن خود میکند، بلکه بیش از پیش، احساس گرسنگی میکند و چند قدم به چاقی نزدیکتر میشود.
غذاهای کنسروشده
بسیاری از غذاهای فرآیندشده مادهای شیمیایی به نام بیسفنول (BPA) دارند. طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، بیسفنول با ورود به بدن سبب کاهش ناگهانی هورمون لپتین میشود و در نتیجه زمینه گرسنگی و چاقی را در فرد فراهم میکند. پس هم به دلیل نمک فراوانی که در این محصولات هست و هم به دلیل احساس گرسنگی مداوم، توصیه میشود از خوردن این دسته از مواد غذایی صرفنظر کنید.
حذف صبحانه
محققان طی 4 سال، 6 هزار و 764 فرد سالم را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند وزن افرادی که در وعده صبحانهشان معادل 300 کیلوکالری غذا میخورند 2 برابر کسانی است که صبحانهای شامل 500 کیلوکالری (یا بیشتر) میل میکنند. این پدیده کمی عجیب بهنظر میرسد اما دلیل معقولی دارد مبنی بر اینکه خوردن صبحانه مفصلتر باعث میشود در طول روز سطح قند و انسولین خون کمتر افزایش یابد و در نتیجه فرد بهطور ناگهانی احساس گرسنگی نکند.
نخوردن سالاد
بسیاری از ما در برنامه غذاییمان مقدار کافی سبزیجات برگ سبز را نگنجاندهایم. این گروه غذایی حاوی انواع ضروری ویتامینهای گروه B هستند. وجود این ریزمغذیها در سبزیجات، آنها را به خوراکیهایی ضدافسردگی، خستگی و چاقی تبدیل کرده است. محققان دانشگاه برکلی به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه میکنند حتما بخش بزرگی از برنامه غذاییشان را به سبزیجات اختصاص دهند. در مطالعهای که توسط این دانشمندان صورت گرفته مشخص شده افرادی که ذخایر فولات بدنشان کافی است میتوانند 5/8 برابر افرادی که در بدنشان فولات کافی ندارند وزن کم کنند. سبزیجات برگسبز همچنین منبع خوبی از ویتامین K هستند. این ویتامین هم میتواند سطح انسولین خون را متعادل کند و هم احساس گرسنگی فرد را کاهش دهد. بنابراین سبزی خوردن، کاهو، انواع کلم، اسفناج و کرفس را حتما جزو خوراکیهای روزمره خود قرار دهید.
کمآبی
هنگامی که بدن در معرض کمآبی قرار میگیرد، شما را با احساس گرسنگی فریب میدهد! بنابراین، اگر به اندازه کافی غذا خوردهاید و با گذشت زمان کوتاهی گرسنه میشوید، بهتر است بروید یک لیوان آب بنوشید تا احساس گرسنگیتان فروکش کند. یادتان باشد که همیشه میل به خوردن نیست که شما را به سمت غذا میکشاند.
حواسپرتیهای بصری
پژوهشگران دانشگاه فلایندر استرالیا دریافتهاند حواسپرتیهای بصری میتوانند جلوی احساس گرسنگی را بگیرند. خودتان را با این روش امتحان کنید و ببینید که واقعا گرسنه هستید یا تنها هوس غذا کردهاید. یک بشقاب از غذایی را که دوست دارید، در ذهنتان مجسم کنید. اگر واقعا گرسنه باشید غذای خیالی امانتان را میبرد و با دیدنش اشتهایتان بیشتر میشود اما اگر تصویر ذهنی غذا برایتان دلچسب و وسوسهانگیز نبود احتمالا باید سرتان را به کاری گرم کنید تا حواستان پرت شود و بیخود به خوردن یک وعده غذایی حجیم نیندیشید.
چای بعد از غذا دلیلی برای سیر شدن
طبق نتیجه تحقیقات منتشرشده در مجله «دانشگاه تغذیه آمریکا»، مصرف چای سیاه بعد از غذاهایی که کربوهیدرات (قند) زیادی دارند سبب میشود که قند خون تا مدت 2 ساعت و نیم بعد از صرف غذا تنها معادل 5 تا 10 درصد افت کند. به همین دلیل فرد به مدت طولانیتری احساس سیری میکند. محققان معتقدند مواد پلیفنولی موجود در چای سیاه به آن خاصیت ضدگرسنگی میدهند. البته میدانید که نوشیدن این چای بلافاصله بعد از غذا یک عادت ایجادکننده کمخونی فقر آهن است.
منبع:www.salamat.com