سرکههای خانگی و صنعتی تفاوت اساسی با هم ندارند. در صنعت معمولا از باقیماندههای کارخانجات تولید آبمیوه برای تولید سرکه استفاده میشود، چون اقتصادیتر و ارزانتر است.
البته این تفالهها کاملا صاف و رقیق میشود؛ در حالی که در خانه معمولا از انگور، سیب و خرمای درجه دو برای تولید سرکه استفاده میشود. در نهایت، این دو سرکه تفاوت چندانی با هم ندارند جز این که در کارخانه از نظر اسیدیته و فاکتورهای استاندارد کنترل دقیقتری بر سرکه اعمال میشود، اما در خانه ممکن است اسیدیته سرکه کم یا زیادتر یا غلظت آن متفاوت باشد.
در کل، خواص سرکه خانگی و صنعتی تفاوت چندانی با هم ندارند و ارزش تغذیهایشان بیشتر به نوع میوه استفاده شده وابسته است. البته موضوع دیگری که بهتر است به آن توجه کرد آن است که سرکههای صنعتی اگر رنگی باشند رنگ آنها طبیعی نبوده و رنگ کارامل است اما سرکههای خانگی رنگ طبیعی دارند. برخی افراد میگویند سرکه صنعتی از نظر میکروبی سالمتر است ولی به هر حال، ارزش غذایی پایینتری دارد.
در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که از نظر میکروبی نیز چون سرکه تولیدشده اسیدی است، در این محیط تمام میکروبها نابود شده و امکان رشد پیدا نمیکنند و وقتی سرکه تولید شد، هیچ میکروبی درون آن نمیتواند رشد کند و خود به یک عامل محافظ و نگهدارنده مواد غذایی تبدیل میشود.
در مورد ارزش غذایی نیز باید گفت که سرکه خانگی و صنعتی از این نظر تفاوت چندانی با هم ندارند. شاید سرکه خانگی به دلیل آنکه رنگ طبیعی دارد و رنگدانه میوهها خود میتواند از بسیاری بیماریها مانند انواع سرطانها پیشگیری کند، ارجحیت داشته باشد اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که مصرف زیاد سرکه توصیه نمیشود، چون سرکه ترش است و میتواند به معده آسیب برساند.
منبع: www.salamat.com