ماهی یکبار برای خرید گوشت مورد نیاز خانه (از مرغ گرفته تا ماهی و گوشت گوساله یا گوسفند) به فروشگاه مواد غذایی پروتئینی میروید و با دقت سعی میکنید بهترین و سالمترینگوشت را انتخاب کنید... راستی، شما میدانید فرق گوشت سالم و ناسالم در چیست؟ چه وجه تمایزی دارند؟ در این مقاله ویژگیهای گوشت قرمز، مرغ و ماهی تازه و این که چطور میتوان آنها را از انواع کهنهشان تشخیص داد را بیان می کنیم.
1. ویژگیهای گوشت سالم
گوشت سالم، رنگ قرمز طبیعی و درخشانی دارد؛ در صورتی که گوشت ناسالم، تیرهرنگ است و سطحی لزج و چسبناک دارد. گوشت سالم دارای سفتی مخصوص و قابلیت برگشتپذیری و بویی مطبوع است اما گوشت ناسالم، شل و دارای بویی نامطبوع است. گوشت تازه را میتوان تنها 3 تا 5 روز در یخچال و از 6 ماه تا 1 سال در فریزر نگه داشت؛ البته اگر گوشت گوساله باشد. در مورد گوشت گوسفند، این مدت به 4 تا 8 ماه و در مورد گوشت چرخکرده، به 3 تا 4 ماه تقلیل خواهد یافت.
2. ویژگیهای مرغ سالم
مرغ سالم، درخشنده و مرطوب و دارای رنگ سفید و شفاف است؛ در صورتی که نوع ماندهاش، شل و تیرهرنگ (متمایل به سبز) است. در ضمن، مرغ تازه بویی طبیعی دارد اما مرغ فاسد، بویی زننده از خود ساطع میکند. مرغ تازه را میتوان 1 تا 2 روز در یخچال و 1سال در فریزر نگه داشت.
3. ویژگیهای ماهی سالم
سطح بدن ماهی سالم و تازه، لزج و براق است؛ در حالی که سطح بدن ماهی کهنه، کدر و خشک است. فلسهای بدن ماهی تازه، براقاند و به راحتی کنده نمیشوند ولی در ماهی کهنه، فلسها به راحتی از بدن جدا میشوند. چشمهای ماهی تازه، درخشان و شفاف است؛ در حالی که در چشم ماهی کهنه فرورفتگی دیده میشود و البته تیره و کدر است. در ضمن، اگر با انگشت دست، بدن ماهی تازه را فشار دهید؛ گودی آن زود از بین میرود ولی اگر ماهی کهنه باشد، گودی روی بدن ماهی تا مدتی باقی میماند. به علاوه، چنانچه ماهی را به حالت افقی نگه دارید، اگر تازه باشد، به همان حالت باقی میماند ولی ماهی کهنه به حالت افقی نمیماند و از 2 طرف خم میشود. ماهی تازه را میتوان 1 تا 2 روز در یخچال و 3 تا 4 ماه در فریزر نگه داشت.
منبع: www.salamat.com
/ع