بهترین مادهای که خمیردندان را از خشک شدن محافظت میکند گلیسیرین است. بنابراین اگر خمیردندانی خریدید که پس از باز شدن درش خیلی سریع خشک شد بدانید که مواد مرطوبکننده درون آن مناسب نبودهاند. یک خمیردندان مناسب باید تا پایان زمان انقضا خشک نشود و به راحتی از لوله خمیردندان خارج شود.
• مواد مرطوبکننده: این مواد برای جلوگیری از سفت و خشک شدن خمیردندان به آن افزوده میشود.
• مواد کفکننده: خمیردندانهایی که هنگام مسواک زدن، دندانهایتان با آن خوب کف میکنند و شما احساس میکنید دندانهایتان را خوب تمیز کردهاند، از این نظر مناسبند.
• مواد چسبنده: این مواد چسبنده برای پیوستن اجزای خمیردندان به یکدیگر به مواد موجود در لوله خمیردندان اضافه میشوند: صمغ، کتیرا، آلژینات سدیم، ژلاتین سدیم و نشاسته.
• مواد شیرینکننده: برای بعضیها طعم خمیردندان اولین نکتهای است که در هنگام خرید به آن توجه میکنند. مواد شیرینکننده همان موادی هستند که طعم خمیردندانها را برای شما مطبوع میکنند.
• اسانسها: شما خمیردندان با طعم نعناع، دارچین و یا پونه را میپسندید. شاید هم طرفدار خمیردندانهایی با طعم میوههایی مثل پرتقال و توتفرنگی باشید ولی این اسانسها هستند که شما را عاشق طعم خمیردندان میکنند و وسوسه میشوید دست به جیب شوید و بار دیگر یک خمیردندان قدیمی را بخرید. اسانسها در واقع مواد مطبوعکنندهای هستند که برای پوشاندن طعم و بوی نامطبوع مواد مصرف شده در خمیردندانها استفاده میشوند. فراموش نکنید این اسانسها خوراکیاند و شما با خیال آسوده میتوانید آنها را مصرف کنید.
• مواد محافظ: این مواد ضدمیکروبی بوده و خاصیت ضدعفونیکنندگی دارند. به همین دلیل است که شما با خرید خمیردندان میتوانید میکروبهای پوسیدگیزا و مواد مولد بیماریهای لثه را در دهانتان غیرفعال کنید.
• رنگها: رنگ خمیردندانها هم به خاطر افزودن رنگهای خوراکی مجاز به لوله خمیردندان است، بنابراین میتوانید رنگ خمیردندانتان را خودتان انتخاب کنید و خیالتان راحت باشد خمیردندانی که میخرید رنگهای مجازی دارد.
منبع:www.salamat.com