به نظر شما چه خوراکی هایی موجب حفظ سلامت پوست می شوند و جوانی را تضمین می کنند و علت آن چیست؟
گوجه فرنگی: یکی از بهترین سبزیجاتی که فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد، گوجه فرنگی است. این سبزی حاوی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) می باشد. این ویتامین با تقویت سیستم ایمنی و دخالت در رشد و ترمیم بافت ها موجب حفظ سلامت پوست می شود و اگر به میزان کافی به بدن نرسد، خشکی و زبری پوست و شکنندگی مو و ناخن ها را به همراه خواهد داشت. به علاوه، یک گوجه فرنگی می تواند 36 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تأمین نماید که این مقدار در گوجه فرنگی پخته بسیار کمتر می شود. وجود این ماده مغذی به همراه بتاکاروتن و لیکوپن، کمپلکس عظیمی از آنتی اکسیدان ها است که از بروز پیری زودرس جلوگیری می کند. به این منظور توصیه می شود به همراه انواع جوانه ها (خصوصا جوانه گندم) و کلم بروکلی، گوجه فرنگی نیز مصرف گردد تا اثرات چندبرابر شود.
آناناس: در آناناس علاوه بر ویتامین C، ترکیبی وجود دارد که به طور معجزه آسایی موجب تسریع ترمیم زخم و جراحات و حتی کبودی پوست می شود و جریان خون را در ناحیه مجروح افزایش می دهد، به علاوه از تجمع خون در یک ناحیه که سیاهی و کبودی را به همراه دارد جلوگیری می کند.
انبه: مصرف حداقل دو عدد انبه در هفته می تواند به میزان قابل ملاحظه ای ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین کند. این ویتامین علاوه برخاصیت آنتی اکسیدان یاد شده یک ضد لک قوی است و به دلیل دخالت در ساخت کلاژن و الاستین (پروتئین های اصلی بافت پوست) از افتادگی پوست ناشی از افزایش سن در نواحی مختلف این ارگان خصوصا در صورت جلوگیری می کند.
با مصرف منابع غذایی آهن غیرهم به همراه ویتامین C کم خونی فقر آهن در افرادی که مدت ها به این بیماری مبتلا هستند، درمان می گردد، زیرا بروز این بیماری به خصوص در خانم ها عوارض پوستی چون خشکی پوست، رنگ پریدگی، کاهش استحکام ناخن ها، به طرف بالابرگشتن آنها، شکنندگی و ریزش موها را دارد که همه آنها مشکلات مهمی برای زیبایی به شمار می آیند.
آیا می دانید رنگ نارنجی این میوه نیز برای پوست مفید است؟ وجود این رنگ به دلیل حضور بتاکاروتن می باشد.
گردو و تخمه کدو: مصرف منظم گردو موجب حفظ آب بافت های پوست می گردد و ظاهری یکنواخت و صاف به آن می بخشد، زیرا گردو سرشار از اسید چرب ضروری اسید لینولئیک می باشد که در حفظ آب در این ارگان بسیار موثر است. در ضمن، روی و آهن موجود در این مغز نیز به دلیل دخالت این مواد مغذی در ساخت بافت پروتئینی پوست و خون رسانی به این ارگان بسیار ضروری به نظر می رسد.
برخلاف آنکه بسیاری از افراد تصور می کنند مصرف گردو موجب تشدید آکنه می شود، بسیاری از متخصصان تغذیه به منظور جلوگیری از آکنه مصرف آن را درحد 2 تا 3 عدد توصیه می کنند، زیرا با خوردن گردو و دریافت منظم اسیدهای چرب، از تعداد و شدت آکنه ها کاسته می شود.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100