ماهان شبکه ایرانیان

رژیم غدایی بر پایه گروه های خونی

فرض بر این است که با پیروی از رژیم غذایی که بر مبنای گروه خونی تنظیم شده، هضم غذا در بدن بسیار کاراتر و در نتیجه کاهش وزن راحت تر امکان پذیر باشد، اما اساس این رژیم های غذایی توسط عده زیادی از متخصصان تغذیه مردود اعلام شده است

رژیم غدایی بر پایه گروه های خونی
فرض بر این است که با پیروی از رژیم غذایی که بر مبنای گروه خونی تنظیم شده، هضم غذا در بدن بسیار کاراتر و در نتیجه کاهش وزن راحت تر امکان پذیر باشد، اما اساس این رژیم های غذایی توسط عده زیادی از متخصصان تغذیه مردود اعلام شده است.

گروه خونی O:
 

در این رژیم مصرف گوشت، ماهی و روغن زیتون آزاد بوده و تخم مرغ، آجیل و دانه ها به مقدار متوسط و برخی میوه ها و سبزی های خاص به مقدار ناچیز مصرف می شوند، ولی مصرف لبنیات، حبوبات، غلات، نان، ماکارونی و برنج ممنوع می باشد.این رژیم در واقع یک رژیم کم فیبر با خصوصیاتی مشابه رژیم «اتکینز» است. فعالیت بدنی افراد این گروه خونی نیز باید ورزش های ایروبیک (هوازی ) و دویدن باشد.

گروه خونی A:
 

اعضای این گروه باید از یک رژیم گیاه خواری پیروی کنند، یعنی مصرف زیاد میوه سبزی، غلات، حبوبات، آجیل، ماکارونی و برنج و پرهیز از مصرف گوشت و لبنیات، فعالیت بدنی پیشنهاد نیز یوگا و گلف است.

گروه خونی B:
 

این گروه متعادل ترین و سالم ترین برنامه غذایی را دارند. این رژیم غذایی دارای کمترین محدودیت می باشد. برای این گروه فقط مصرف غذاهای فرآیند شده ممنوع می باشد. مصرف آجیل و دانه ها توصیه می شود و مقدار دریافت غذاهای نشاسته ای نیز محدود می باشد. پیاده روی، تنیس و شنا فعالیت های بدنی توصیه شده هستند.

گروه خونی AB:
 

این گروه باید از ترکیب رژیم غذایی گروه های «A و B» پیروی کنند. اساس رژیم غذایی این گروه گیاهخواری است که با مصرف (گاه به گاه و کم) گوشت، ماهی و لبنیات همراه می باشد. در مورد فعالیت بدنی نیز ورزش های تند و آرام باید در کنار هم انجام شوند.
مزایا: توصیه برای مصرف غذاهای تازه، طبیعی وسالم و عدم مصرف غذاهای فرآیند شده، یکی از مزیت های مهم این رژیم های غذایی است. همچنین کاهش مصرف قهوه (در افرادی که زیاد قهوه می نوشند) از فواید این برنامه غذایی محسوب می شود.
معایب: در رژیم غذایی گروه خونی «A و O» بیشتر گروه های غذایی حذف می شود که پیروی از آنها در دراز مدت باعث دریافت ناکافی مواد مغذی ضروری (مثل کلسیم) می شود، که عمل مهمی در ابتلا به بیماری های استخوانی (مثل پوکی استخوان) می باشد. همچنین کمبود دریافت گوشت در برخی گروه ها (مثل گروه خونی A) سبب کمبود دریافت آهن و بروز کم خونی می گردد.
بنابراین درجمع بندی می توان گفت چنین رژیم هایی جز برای گروه B، برای سایرین خطرناک و لطمه زننده بوده و از نظر متخصصان تغذیه قابل توصیه نیست.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان