گیلاس:
برطبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس ها منبع غنی آنتی اکسیدان ها هستند.
برای اینکه ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت های این میوه یعنی گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه آن در طب و صنعت استعمال دارد. همه ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می بریم. این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است. اگر شما درمان گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید که گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می شود و همچنین مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله های هاضمه کار می کند و سنگ ها را از بین می برد و مصرف آن (در حد مناسب) به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه می شود، زیرا میوه ای است که نشاسته کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیان بار نیست (البته اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود). گیلاس همچنین مسکن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاک و معده را تمیز می کند. جوشانده دم گیلاس نیز برای دفع سنگ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف می شود.
گیلاس کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد و از ویتامین c بالایی برخوردار است.
آلبالو:
آلبالو قدرت ضد عفونی کننده قوی روده ها را دارا بوده و به درمان کم خونی، تصلب شرایین، خستگی، دیابت، نارسایی کبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل)، نقرس و حالت تهوع کمک می کند. آلبالو و دم آن ادرار را زیاد کرده، عطش را کاهش می دهد و اشتها را زیاد می کند و برای معده نیز مفید است، مصرف آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا توصیه می شود.
آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد و ملین خوبی است، هر چند مفیدتر از گیلاس است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. شربت یا مربای آلبالو در معالجه بیماری های تب دار موثر است. آب آلبالو منبع غنی از آهن می باشد.
آلبالو میوه آنتی اکسیدان:
آلبالو از جمله غذاهایی است که دارای 3 ماده مغذی بتاکاروتن؛ ویتامین C و ویتامین E است که اغلب به عنوان آنتی اکسیدان به کار می روند. غذاهای حاوی آنتی اکسیدان با سرطان مقابله می کند. همچنین در زنان، مصرف غذاهای با آنتی اکسیدان بالا باعث می گردد که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم به نصف کاهش پیدا کند. همین طور آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از به هم چسبیدن گلبول های قرمز که باعث به وجود آمدن گرفتگی عروق قلب می گردد، نقش موثری دارند.
کاهش دردهای عضلانی با نوشیدن آب آلبالو:
نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن می تواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچه ها را تسکین دهد؛ طی تحقیقی معلوم شد در میان افرادی که پس از ورزش آب آلبالو مصرف می کردند، تنها 4 درصد دچار ضعف عضلانی شدند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100