در بین منابعی که ما برای تامین پروتئین مورد نیاز روزانه مان از آنها استفاده می کنیم، گوشت پرندگان جایگاه خاصی دارد.
گوشت بوقلمون به دلیل داشتن چربی کم در رژیم های لاغری جایگاه خاصی دارد. گوشت بدون پوست این پرنده چربی بسیاری کمی دارد، به طوری که هر اونس گوشت بوقلمون دارای یک گرم چربی است. این گوشت چربی های اشباع اندکی دارد، از این رو یکی از بهترین منابع پروتئین حیوانی است که چربی زیادی به همراه ندارد.
همچنین این منبع خوب پروتئین حیوانی، مقادیر زیادی ویتامین های گروه B (مانند B1,B3,B6 ,B6,B12 و اسید فولیک) را به همراه دارد.
سلنیوم ماده معدنی دیگری است که به وفور در گوشت بوقلمون وجود دارد. وجود این ماده برای کارکرد درست بدن ضروری است.
روی ماده ای است که خیلی از ما فراموش می کنیم که آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم. وجود روی در گوشت بوقلمون یکی دیگر از فواید گوشت این پرنده را یادآوری می نماید.
گوشت بوقلمون آمینو اسیدهای تریپتوفان را در خود دارد که برای ساخت سلول های T لازم هستند. به علاوه ناقل عصبی سروتونین که کاهش آن موجب بروز افسردگی می شود، از آمینو اسیدهای تریپتوفان تشکیل شده است. پس مصرف غذاهایی که دارای این اسیدهای آمینه هستند می تواند باعث سرحالی و آرامش شود.
ملاحظاتی در مورد مصرف گوشت بوقلمون.
کسانی که بیماری نقرس دارند، بایدگوشت بوقلمون را به مقدار بسیار کم مصرف کنند. این گوشت مقدار کمی اگزالات در خود دارد، پس مبتلایان به سنگ کلیه اگزالاتی باید خیلی کم گوشت بوقلمون بخورند. بوقلمون هایی که به روش ارگانیک پرورش داده می شوند، هیچگونه هورمون یا آنتی بیوتیک در بدن خود ندارند. اگر می توانید، گوشت بوقلمونی بخرید که به روش ارگانیک پرورش داده شده باشد. تقریبا تمام چربی گوشت بوقلمون در پوست آن موجود است و گوشت تیره آن بیش از گوشت سفیدش چربی دارد. پس قبل از پختن گوشت، تمامی پوست آن را جدا کنید. همچنین افرادی که چربی خون بالا دارند، بهتر است از گوشت سفید بوقلمون استفاده کنند.
نگهداری از گوشت بوقلمون:
شما می توانید گوشت بوقلمون تازه را تا دو روز در سردترین جای یخچال نگهداری کنید.
اگر گوشت بوقلمون را پخته اید، باید ظرف سه روز آن را مصرف و یا فریز کنید. گوشت فریز شده را می توان تا یک ماه نگه داشت.
وقتی می خواهید گوشت تازه را در یخچال نگهداری کنید، اجزای آن مثل سنگدان را جدا نمایید و در یک بسته بندی جدا قرار دهید.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100