سودابه الموتی
تزئین هنرمندانه گلها در اتاق پذیرایی زیبایی خاصی به میهمانی میدهد برای قرار دادن گل از ظروف شیشه، چینی، کریستال میتوان استفاده کرد. میوهها را میتوان به طرق زیبایی تزئین کرد. همچنین میتوان با ترکیب میوه و گل به سالن پذیرائی لطافتی خاص داد، تعداد شمعی که روی میز ناهارخوری قرار میگیرد (در میهمانیهای رسمی) به اندازه میز و نور اتاق پذیرایی بستگی دارد.
1- باید دقت کرد که ظروف و اشیایی که در میهمانیها به کار میرود همه با هم هماهنگ باشند ترتیب و تنظیم آنها روی میز حائز اهمیت است.
2- میز و صندلی غذاخوری را طوری قرار دهید که نزدیک به دیوار نباشد تا میزبان بتواند به آسانی به هر یک از میهمانان نزدیک شود.
3- اگر بخواهید صدای ظروف روی میز کاسته شود بهتر است روی میز یک پارچه ضخیم مثل ماهوت به اندازه سطح میز پهن کنید و در اطراف میز حدود 45 سانتیمتر از لبه میز به پائین آویزان باشد در وسط میز از گل استفاده کنید. بعد شمع و ظروف پایهدار را قرار دهید.
4- ظرف را به تعداد مناسب در قسمت راست قرار دهید. برای فاصله بین بشقابها در حدود 60 سانت کافی میباشد.
5- در کنار بشقاب چاقوها را در خط صاف قرار دهید. طوری که تیغه تیز آنها به طرف بشقاب باشد و قاشق در سمت راست چاقو قرار میگیرد. و چنگالها در سمت چپ بشقاب قرار دارند.
طریقه چیدن از چپ به راست
چنگال ماهی، چنگال گوشت، چنگال سالاد، بشقاب، چاقوی سالاد، چاقوی گوشت، چاقوی ماهی، قاشق سوپ، نباید بیش از 3 چاقو و 3 چنگال در روی میز قرار گیرد. بقیه چنگال و چاقوی اضافی مورد نیاز را بعداً در روی میز قرار دهید. دسر را در کنار سرویس دسر قرار دهید. دسر را با بشقابهای مربوط به هر نفر میآوریم هر ظرف دسری که سرو میشود باید قاشق دسر نیز همراه آن باشد. لیوان آب بالای چاقوی میز شام و گیلاس شربت در طرف راست آن قرار گیرد. دستمال سفره را تا نموده و در حلقه و یا به صورت عادی در سمت چپ هر میهمان و نمکدان و فلفل را بین هر دو بشقاب قرار
دهید.
ظرفهای غذا از طرف چپ میهمان سرو میشود و از طرف چپ هم ظروف اضافی را برمیدارند.
بشقاب برای شام: 25 تا 30 سانتیمتر میباشد.
بشقاب برای اردور: 20 تا 22/5 سانتیمتر که برای سالاد و ماهی یا احتمالاً دسر استفاده میشود.
بشقاب دسر: 18 تا 20 سانتیمتر که برای دسر یا سالاد یا برای کیک عصرانه استفاده میشود.
بشقاب برای کره و پنیر: 13 تا 15 سانتیمتر به جز شام رسمی برای همه موارد استفاده میشود و نیز برای عصرانه که ساندویچهای کوچک یا کیک سرو میشود.
فنجان بویون: این فنجان که دو دسته دارد برای سوپهای صافشده و کنسومهها استفاده میشود.
لیوان: برای انواع نوشیدنی میتوانید از گیلاسهای کریستال پایهدار در حجمهای مختلف استفاده کنید که در سمت راست بالای بشقاب قرار میگیرد.