ماهان شبکه ایرانیان

امگا ۳؛ حیاتی در تمام زندگی

امگا ۳؛ اسید چرب ضروری است. بدان معنا که بدن ما برای ادامه حیات به آن نیاز دارد که حتما آن را از طریق تغذیه دریافت کند و خود قادر به ساختن آن نیست

امگا 3؛ حیاتی در تمام زندگی
امگا 3؛ اسید چرب ضروری است. بدان معنا که بدن ما برای ادامه حیات به آن نیاز دارد که حتما آن را از طریق تغذیه دریافت کند و خود قادر به ساختن آن نیست. بسیاری از بیماری های دنیای پیشرفته نیز در کنار عواملی چون آلودگی و کم تحرکی زندگی صنعتی، از کمبود امگا 3 ناشی می شوند.
در این مقاله به تعدادی از اثرات امگا 3 در سلامت انسان ها اشاره می کنیم:

آسم و آلرژی کودکان
 

دانشمندان در تحقیقات انجام شده، ارتباطی را بین افزایش حساسیت و پیدایش آلرژی در صورت مصرف مقادیر بسیار امگا6 یا مقادیر کم امگا 3 یافته اند که سبب اختلال در یک اسید چرب غیراشباع چندگانه شده است. مطالعاتی که در دانشگاه سیدنی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که به طور منظم ماهی های روغنی می خورند، نسبت به آنهائی که خیلی کم از این مواد مصرف می کنند، چهار برابر کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.

عملکرد مغز
 

محققان عقیده دارند که کمبود امگا 3 به معنی عدم انتقال صحیح و کامل پیام های عصبی در مغز است. به نحوی که در اثر این اختلال شیمیایی فرایند یادگیری با مشکل مواجه می شود.

پرخاشگری
 

نظر برخی از متخصصان بر این است که فقر اسیدهای چرب ضروری زنجیره ی بلند امگا 3 (یعنی EPA و DHA) ممکن است عامل ایجاد عصبانیت حین رانندگی و در زمان خرید و نیز سایر تظاهرات رفتارهای خشن در برابر دیگران، نقش داشته باشد.

افسردگی در افراد بالغ
 

در چندین مطالعه نشان داده شده است که سطح خونی اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیره ی بلند در افراد دچار افسردگی، پائین است. به علت آنکه اساس یک زندگی سالم در کودکی نهفته است، مصرف منظم و صحیح اسیدهای چرب با زنجیره ی بلند امگا 3 از اوان زندگی، سبب محافظت از بدن در مقابل بسیاری از امراض امروزی می شود-امراضی که منشاء بیماری های ناتوان کننده ی مزمن و علت مرگ های زودهنگام هستند.

حفظ سلامتی
 

در سال های 20 تا40 سالگی، درونمای بیماری های قلبی و سرطان، آشکارتر می شود و این بیماری از تهدیدی دورس به خطری قریب الوقوع تبدیل می شود. با اضافه کردن غذاهای حاوی امگا 3 در رژیم غذائی می توان فرد را در برابر بسیاری از بیماری های تحلیل برنده که در اثر شیوه زندگی و نوع رژیم غذائی پدید آمده است محافظت کرد.

بیماری های قلبی
 

شواهد زیادی بر نقش اسیدهای چرب با زنجیره ی بلند امگا 3 در حفاظت از بدن در برابر حمله های قلبی و مرگ های ناگهانی تأکید دارند.

سرطان
 

تحقیقات نشان می دهد رژیم غذائی سرشار از امگا 3 می تواند از وقوع سرطان هائی مانند:پستان و پروستات پیش گیری، و از رشد تومور پس از ایجاد آن، جلوگیری کند.

آرتروز
v مطالعات پژشکی نشان داده اند که اسیدهای چرب با زنجیره ای بلند امگا 3 می توانند در درمان آرتروز مفید واقع شوند.
 

دید چشم
 

مطالعات نشان داده اند که مصرف بالای اسیدهای چرب امگا 3 احتمال ابتلا به AMD (نوعی بیماری چشم) را کاهش می دهد.

منابع امگا 3
 

ALA (اسید آلفا لینولنیک)
 

بهترین منبع امگا 3 های اسیدآلفالینولنیک عبارتند از: روغن تخم کتان، روغن کلزا(کانولا)، گردو و روغن گردو گیاهان مدیترانه، گیاه خرفه، گوشت حیواناتی که علف وحشی خورده اند و سبزی های دارای برگ های تیره. این اسید چرب ضروری را در غذاهای متنوع دیگری نیز مانند: سبزی ها و غذاهای فراوری شده می توان یافت ولی مقادیر آنها اغلب ناچیز است.

EPA,DHA (اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دکوزا هگزانوئیک)
 

این مواد بیشتر در جانداران دریائی یافت می شود. ماهی های روغنی از قبیل شاه ماهی، ماهی خال مخالی، ساردین ها، ماهی آزاد و قزل آلا بهترین منبع این مواد هستند.

منبع:نشریه ی آشپز باشی، شماره ی 45
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان