سرویس سبک زندگی فردا: اگر خواص بیشمار زنجبیل شگفت انگیز را میدانستید حتی یک لحظه هم برای کاشت آن درنگ نمیکردید! علاوه بر این خواص و طعم و بوی فوق العادهای که به غذایتان میدهد، گیاه آپارتمانی بی نظیری هم هست! در ادامه این مطلب را به نقل از فوت و فن میخوانیم.
زنجبیل جز جدایی ناپذیر بسیاری از غذاها و داروهای گیاهی خانگی و دست ساز است. مطمئنا پیدا کردن آن در مغازههای میوه و تره بار یا عطاریها کاری ندارد، اما میتواند گران باشد. پس اگر خودتان آن را بکارید مقداری در هزینههایتان صرفه جویی خواهد شد و همچنین از سلامت زنجبیل برداشتیتان و عاری بودنش از هرگونه ماده شیمیایی مطمئن خواهید بود. علاوه بر این، یک گیاه آپارتمانی هیجان انگیز هم خواهید داشت!
پرورش زنجبیل مثل آب خوردن است! اگر تا به حال گیاهی را درون خانه پرورش دادهاید پس از عهده نگهداری زنجبیل هم برمیآیید!
شروع کنیم!
پرورش زنجبیل متفاوتتر از پرورش بقیه سبزیجات نیست. تنها کاری که باید بکنید این است که بهترین ریشه ممکن را پبدا کنید و بخرید. یک ریشه چاق با پوستی صاف بهترین گزینه است! آنهایی که لاغر و چروکیده به نظر میرسند را انتخاب نکنید. اینها نشان میدهند که ریشه برای مدت طولانی انبار شده و الان پیر است و برای کاشت مناسب نیست.
ریشه زنجبیل (قسمت خوردنی گیاه) را در آب گرم بخیسانید و اجازه دهید یک شب در این آب بماند. بعد از آن گلدانی با سوراخهای زهکش بزرگ و فراوان تهیه کنید و با خاک گلدان پرش کنید. میتوانید برای کاشت از مقداری کمپوست ساخته شده به وسیله خودتان هم استفاده کنید.
رشدش را تماشا کنید!
زنجبیلی که در آب گذاشته بودید را به چند قسمت تقسیم کنید به طوری که هر قسمت دارای چند برآمدگی و به اصطلاح چشم باشند. قطعات زنجبیل را در عمق 5 تا 12 سانتی متری خاک قرار دهید و روی آنها را به آرامی با خاک پر کنید. میتوانید هر از گاهی خاک را به آرامی کنار بزنید تا رشد زنجبیلتان را مشاهده کنید.
زنجبیلتان را خوشحال نگه دارید! با فراهم کردن محیط مناسب برای زنجبیل، آن را راضی و خشنود نگه دارید!
این به معنی فراهم کردن هوای مرطوب برای گیاهتان به وسیله غبار پاشی منظم است. یک روز در میان این کار را انجام دهید. میتوانید برای این کار یک جدول زمانبندی درست کنید و در کنار گلدان زنجبیلتان قرار دهید تا هیچ وقت فراموشتان نشود و گیاهتان خشک نماند. چرا که اندکی خشکی کشیدن میتواند گیاهتان را برای همیشه از رشد باز دارد.
خاک باید همیشه مرطوب باشد اما هیچ وقت خیس نماند. حواستان باشد که گلدان گیاهتان زهکشهای خوبی داشته باشد تا ریشهاش دچار پوسیدگی نشود. یک روش برای اطمینان از مرطوب ماندن دائمی محیط گیاه این است که زیر گلدانی گیاه را پر از سنگ ریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزهها در زیر گلدانی آب بریزید، سپس گلدان را روی آن قرار دهید با این کار آب موجود در زیر گلدانی تبخیر میشود و در دسترس گیاه قرار میگیرد و به علاوه خاک گلدان هم خیس نمیشود.
علاوه بر رطوبت، زنجبیل محیط گرم را دوست دارد. هیچ وقت اجازه ندهید دمای محیط گلدان زنجبیلتان پایین بیاید. فکر نکنید چون گلدان را در کنار یک پنجره آفتابی قرار دادهاید دما برای گیاه مناسب است.
برداشت و خوردن این خوش طعمها!
حالا که با زحمت فراوان زنجبیلتان را پرورش دادهاید نوبت به برداشت آن میرسد. خاک را کنار بزنید و ریزوم یا همان ریشه زیر زمینی را برداشت کنید. ساقههای سبز گیاه را ببرید. میتوانید از قسمتی از گیاه برداشتی برای کاشت مجدد زنجبیل استفاده کنید. به این ترتیب در تمام طول سال زنجبیل خواهید داشت!
برخی گونههای زنجبیل شاخ و برگ زیبا و گلهایی بسیار خوشبو دارند و میتوان آنها را به عنوان یک گیاه آپارتمانی تمام و کمال پرورش داد!