تمیز کردن همزن دستی واقعا راحت است. در حقیقت، یکی از دلایلی که مردم با این وسیله کار میکنند این است که هم استفاده و هم تمیز کردن آن خیلی راحت است. سادهترین راه برای پاک کردن همزن این است که آن را در محلول آب داغ و مایع ظرفشویی، چند ثانیه بچرخانید. برای این کار:
1. همزن را از برق بکشید.
2. انتهای آن را جدا کنید.
3. تمام «سَری»های دستگاه را چند دقیقه در آب داغ بگذارید تا تکههای خوراکی که به آنها چسبیده، شل شود.
4. یک پارچه نرم یا اسفنج را در محلول مایع ظرفشویی و آب گرم فرو ببرید و آن را بچلانید تا آب زیادی گرفته شود. قطعات همزن را با این پارچه تمیز کنید و سپس آب بکشید. همه قطعات را همین طوری تمیز کنید.
5. در مواردی که غذای خشک شده، سفت به «سری» چسبیده باشد و از آن کنده نشود، در یک کاسه، آب داغ بریزید و یکی دو قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. ته همزن را در آب فرو ببرید و آن را روشن کنید. به جای آب و شوینده میتوانید از ترکیب آب و سرکه سفید، به مقدار مساوی از هر یک، استفاده کنید.
6. وقتی غذاها پاک شد، سریها را از دستگاه جدا کنید، روی جا ظرفی یا حوله آشپزخانه بگذارید تا کامل خشک شود.
7. بدنه همزن را نمیتوان زیر آب گرفت، اما میتوان آن را خیلی راحت با پارچهای که در سرکه فرو برده اید، تمیز کرده و بگذارید تا خشک شود.
8. اگر اطراف دکمهها غذا چسبیده باشد، با گوش پاک کن چربیها و کثیفیها را تمیز کنید. اگر به راحتی جدا نشد، گوش پاک کن را در الکل فرو ببرید و سپس دستگاه را با آن تمیز کنید. همین روش برای پاک کردن جاهایی که دسترسی به آنها دشوار است، کاربرد دارد.
9. در نهایت سیم را درست دستمال بکشید و دستگاه را سرجایش بگذارید.
نکته: لکه و رنگ بعضی از غذاهای خاص که به بدنه پلاستیکی چسبیدهاند را میتوان با زدن روغن گیاهی برداشت؛ بنابراین میتوانید قبل از تمیز کردن، کمی روغن گیاهی روی دستمال کاغذی یا پنبه بریزید و روی لکه بمالید.