مرغ یکی از پرمصرفترین گوشتها در رژیم تغذیهای ماست و هر خانوادهای به روش خاص خود گوشت مرغ میخرد، یکی از مغازه، یکی از فروشگاههای زنجیرهای و... از هر طریقی که مرغ میخرید باید بتوانید سلامت آن را تشخیص دهید. این روشها به شما کمک خواهد کرد.
همه ما با بوی مرغ آشنا هستیم. گوشت مرغ باید بوی طبیعی خودش را داشته باشد. اگر یک وقت احساس کردید بوی مرغ غیر طبیعی است به هیچ عنوان آن را نخرید. بوی بد نشانه فاسد بودن گوشت است.
ایدهآل این است که مرغ محلی را از آشنای مزرعه دار بخرید. مرغی که نه هورمون دارد نه هیچ داروی مضر دیگری اما میدانید که در زندگی امروزی این چیزها مثل خواب و رویا میماند. تمام مرغهایی که ما مصرف میکنیم با هورمونها و داروهای مختلف پرورش پیدا کردهاند. بخش زیادی از این مواد در پوست و کبد یا همان جگر مرغ ذخیره میشوند. پس بهتر است بگویید فروشنده پوست مرغ را از همان ابتدا بکند و جگر آن را دور بیندازد.
بعضی از فروشندهها مرغهایی را میفروشند که درست ذبح نشدهاند. این مرغها معمولا روی گوشتشان اثر ضرب دیدگی و خونمردگی وجود دارد. اگر روی گوشت مرغی این آثار را دیدید میتوانید مطمئن باشید که در شرایط مناسبی کشته نشده. این مرغها به احتمال زیاد آلودگی میکروبی هم دارند.
پوست مرغ هم یکی از عوامل شناخت گوشت خوب است. پوست مرغ باید بهطور یکنواخت روی گوشت کشیده شده باشد و پارگی یا علائم غیرمعمول نداشته باشد. رنگ پوست مرغ باید یکنواخت و روشن باشد و زیر پوست آن نباید اثر خونریزی دیده شود.
اگر گوشت مرغ بستهبندی شده را از فروشگاههای معتبر و زنجیرهای بخرید میتوانید مطمئن باشید که گوشت سالمی خریداری کردهاید. خوبی خرید کردن از فروشگاههای اسم و رسم دار این است که میتوانید تاریخ تولید و انقضا را هم روی بستهبندی ببینید و بعد از اینکه مطمئن شدید گوشت سالم است آن را بخرید.
گوشت مرغ باید کاملا سفیدرنگ باشد. ران مرغ معمولا کمی بهصورتی نزدیک میشود اما گوشت سینه مرغ باید کاملا سفت و برجسته از زیر پوست معلوم شده و رنگ آن سفید روشن باشد. هرچه رنگ گوشت تیرهتر باشد نشان میدهد که گوشت کهنه است. هر رنگ غیرعادی گوشت میتواند در نتیجه بیماری باشد.
منبع:
ارسال توسط کاربر محترم سایت :arjmand