ماهان شبکه ایرانیان

صابون مراغه

صابون سنتی و طبیعی مراغه با بیش از۱۵۰ سال قدمت معروفترین صابون سنتی کشور بوده و سوغاتی اصلی و ارزشمند این شهرستان به اقصی نقاط کشور است

صابون سنتی و طبیعی مراغه با بیش از150 سال قدمت معروفترین صابون سنتی کشور بوده و سوغاتی اصلی و ارزشمند این شهرستان به اقصی نقاط کشور است.
این صابون که به صورت سنتی و نیمه صنعتی تولید می‌شود، به‌رغم رواج صابون های صنعتی همچنان به عنوان شوینده اصلی در خانه‌های مردم این شهرستان و سایر شهرهای کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
صابون مراغه از دنبه گوسفند و سود سوزآور تهیه شده و به دلیل این که در تهیه این صابون از مواد صنعتی و افزودنی‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود، صابونی ایده‌آل برای شستشوی بدن و موی سر است.

این صابون به‌علت دارا بودن ‪ PHمناسب و میزان اسید کنترل شده آن حساسیت های پوستی را از بین برده و پیاز موی سر را تقویت می‌کند.

صابون مراغه در سه رنگ سفید ، زرد و سیاه تولید می‌شود و معروفترین نوع آن صابون زرد بوده و نسبت به بقیه بیشتر مورد استقبال خریداران قرار می‌گیرد.

تنها فرق صابون زرد و سفید در رنگ آن‌ها بوده ولی صابون سیاه از ضایعات این صابون‌ها بوجود می‌آید و قدرت پاک کنندگی آن نسبت به بقیه پایین‌تر است.

در برخی موارد به ترکیبات صابون سیاه سدر و رنگ حنا اضافه می‌شود که در این صورت صابونی مناسب برای رفع شوره سر، ریزش مو و تقویت پیاز مو است.

صابون‌های تولیدی به‌صورت نیمه صنعتی و درمحیطی بهداشتی تولید و ترکیبات آن در آزمایشگاه‌های این کارگاه کنترل می‌شود.

صابون مراغه با افزودن10 ‪ درصد روغن نارگیل به عنوان صابون حمام شناخته شده است ، نداشتن شناسنامه ، کد و مجوز بهداشتی و صادر نکردن پروانه بهره‌برداری برای واحدهای تولیدی از مشکلات عمده تولید صابون مراغه میباشد.

با توجه به این که تعریفی خاصی از سوی بخش نظارت بر موارد غذایی و دارویی شبکه بهداشت و درمان برای صابون مراغه ارایه نشده در برخی شهرها تعدادی افراد سودجو با تولید صابون نامرغوب و کم کیفیت به‌نام صابون مراغه ، موجبات بدنامی این صابون را فراهم می‌کنند.

زمان زیادی صرف تولید این صابون می‌شود به طوری که شش ساعت برای مخلوط شدن مواد آن و سه ساعت نیز برای تبدیل شدن این مواد به صابون صرف می‌شود.

در سال‌های گذشته حدود ‪ 50واحد تولیدکننده صابون مراغه در این شهرستان فعالیت داشتند که در زمان حاضر به علت برخی مشکلات موجود در تولید این صابون تعداد واحدهای تولیدکننده به حدود هشت واحد رسیده است.

ماهانه حدود200 ‪ تن صابون سنتی در این شهر تولید و در بازارهای محلی و شهرهای مختلف کشور عرضه می‌شود.

با توجه به شکل خاص صابون‌های مراغه، این صابون‌ها قادر به رقابت با صابون‌های خارجی نبوده و تغییر شکل آن‌ها نیز علاوه بر کاهش کیفیت آن‌ها فقدان استقبال مشتریان را به دنبال دارد.

صابون مراغه به علت دارا بودن چربی بالا تاثیر منفی در مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند.

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

صابون مراغه

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان