این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن و ویتامین D است .
مواد لازم میزان
آرد گندم 500 گرم
روغن 10 گرم
مایه خمیر 5 گرم
گردو 100 گرم
آب 200 میلی لیتر
کنجد 50 گرم
نمک 50 گرم
طرز تهیه :
1 – ابتدا مایه خمیر را با آب ولرم مخلوط و نیم ساعت ، بعد از پف کردن استفاده میکنند .
2 – آرد را با مایه خمیر و مواد مخلوط شده با دقت به مدت تقریبا 20 دقیقه کاملا ورز میدهند .
3 – وقتی خمیر نان آماده شد روی لگن یا لاک را با پارچه ای پوشانده تا خمیر به اصلاح “ور” بیاید (پف کند).
4 – بعد از ” ور ” آمدن خمیر آن را تکه تکه دوباره با دست ورز داده بنه واربه شکل توپ در میآورند . بهتر است بدانید که هنگام تکه تکه کردن خمیر در دل خمیر به شکل توپ مقداری گردوی ساییده شده میریزند .
5 – خمیر بنه وار شده را روی تخته قرار داده با وردنه آن را پهن میکنند . ابعاد پهن شدن باید به اندازه یک وجب و نیم باشد.
6 – در صورت زیاد بودن خمیر، وقتی لاک یا ظرف پر شد ، روی آن را با پارچه میپوشانند تا خمیرها به هم نچسبند .
7 –تنور را با هیزم از قبل آماده شده پر میکنند و آتش میزنند . همه هیزمها باید بسوزند و به شکل ذغال آخته در آیند .
8 – داغی تنور سبب سوختگی نان میشود باید مقداری از داغی تنور کم کرد ، بنابراین روی ذغالهای تفتمقداری آب میپاشند .
9 – قبل از چسباندن خمیر به کناره تنور رویش را با کنجد پوشانده بعد خمیر آغوز نون را به کناره تنور میچسبانند .
10 – با قهوه ای شدن پشت نان آن را از تنور در میآورند .
خواص درمانی آغوز نون :این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن و ویتامین D است . این نان پرکالری و لذیذ برای جوانان و افرادی که دوره نقاهت را میگذرانند یا کارهای فکری انجام میدهند توصیه میشود.
منبع : مازندرانی