این شهر زیبا با همه جاذبه های طبیعی و باستانی خود، شیرینی های بسیار خوشطعم نیز دارد که برخی از آنها در عید نوروز برای پذیرایی کاربرد دارد.
مواد لازم
• 3 پیمانه آرد
• 2 قاشق غذاخوری ماست
• 200 گرم کره
• 1.5 قاشق چایخوری بکینگپودر
• 500 گرم خرمای سفت
• 5 قاشق غذاخوری گلاب
• 2 قاشق غذاخوری دارچین و رازیانه
• زعفران دم کرده
• 1 تا 2 عدد زرده تخم مرغ
طرز تهیه
1. کره را 30 ثانیه در مایکروفر قرار دهید تا آب شود و آن را کنار بگذارید.
2. بکینگ پودر و ماست را با هم مخلوط کنید. سپس کره را به مخلوط ماست اضافه کنید. در مرحله بعد، آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید. مایه را حدود سه تا چهار دقیقه ورز دهید. در صورت سفت بودن خمیر، کمی روغن مایع اضافه کنید.
3. خمیر را درون کاسه چرب بگذارید روی آن پلاستیک بکشید و حدود دو ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر اصطلاحا برسد.
4. خرما را بشویید و چرخ کنید. به خرما گلاب یا روغن مایع اضافه کنید تا کمی شل و نرم شود و در صورت تمایل دارچین و رازیانه هم اضافه کنید.
5. گلوله های به اندازه یک فندق درشت از خمیر بردارید. خرما را نیز گلوله کنید. خمیر را پهن کنید و خرما را وسط آن قرار دهید و به فرم تخم مرغی در آورید.
6. زرده تخم مرغ را هم بزنید، به آن زعفران دمکرده اضافه کنید. سپس آن را با قلممو روی نان ها بمالید. برای تزئین می توانید تکه گردو یا پسته نیز روی آن بگذارید. سپس آنها را در سینی فر بچینید و به مدت 15 الی 20 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید تا طلایی شوند.
7. سینی را از فر بیرون آورید و چند دقیقه صبر کنید تا نان خرمایی کمی سرد شود و بعد با احتیاط نان ها را از سینی بردارید. توجه داشته باشید، نان خرمایی بسیار ترد و شکننده است و با کمی فشار انگشت از هم باز می شود.
منبع : زندگی دوم
منبع : زندگی دوم