ماهان شبکه ایرانیان

خواص درمانی انجیر

انجیر از مقوی ترین میوه های پایان فصل تابستان و اوایل پاییز است که در ۲ نوع زرد و بنفش تیره یافت می شود

خواص درمانی انجیر
انجیر از مقوی ترین میوه های پایان فصل تابستان و اوایل پاییز است که در 2 نوع زرد و بنفش تیره یافت می شود. حاوی ویتامین های C,B,A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، فیبر، آهن، فسفر و سدیم است.
انجیر، طبیعت گرمی دارد و خوردن آن به افرادی که به لحاظ جسمی ضعیف هستند، همواره توصیه می شود. انجیر به صورت های مختلف خام، پخته و خشک در تمام طول سال قابل استفاده است.
انجیر یک میوه شیرین می باشد. محتوی مقدار زیادی هسته است و غالباً خشک مصرف می شود. انجیر تازه بسیار خوشمزه می باشد و از آن مربا و ترشی درست می کنند.
پوست انجیر بسیار نرم است و به همین خاطر نگهداری و انتقال آن بسیار مشکل می باشد.
در کشورهای گرمسیر، انجیر به صورت خشک صادر و ذخیره می شوند.
به این ترتیب می توانیم در تمام طول سال از خواص آن بهره مند شویم. علاوه بر این، از نوع خام آن در پخت انواع کیک ها و دسرهای فصل نیز می توان استفاده کرد. این میوه بهشتی به رغم برخورداری از خواص غذایی، به لحاظ درمانی نیز پر خاصیت است.

خواص درمانی
 

مهم ترین خاصیت درمانی انجیر برای آن دسته از افرادی است که همواره از مشکل یبوست رنج می برند. این قبیل افراد می توانند علاوه بر مصرف روزانه این میوه به حالت خام یا خشک، تعدادی انجیر خشک، را از شب تا صبح در یک لیوان آب خیسانده و صبح پیش از صبحانه میل کنند. انجیر در هر دو حالت خام و خشک، ملین خوبی به شمار می آید. علاوه بر این، مخلوط انجیر و عسل برای درمان زخم معده نیز مفید است. در واقع انجیر سیستم دستگاه گوارش را تقویت می کند. یک از جالب توجه ترین خواص انجیر به ویژه برای استفاده در ماه رمضان خاصیت عطش زدایی آن است؛ بنابراین هنگام افطار یا سحر برای رفع عطش از چند عدد انجیر خام یا خشک استفاده کنید.
انجیر مسکن اعصاب، افزایش دهنده قوای جنسی، تقویت کننده هوش و حافظه، محکم کننده استخوان ها و برطرف کننده التهاب آنهاست.
ــ مصرف انجیر برای کاهش علائم بیماری هایی مانند گلودرد، عفونت های ریوی، سینه درد همراه با تب و سرفه، بسیار توصیه می شود. برای این منظور کافی است چند عدد انجیر خشک را در شیر یا آب بپزید و به حالت گرم مصرف کنید.

فواید انجیر را بیان می کنیم:
 

1ــ کاهش فشار خون
انجیر تازه را از اوایل خرداد تا اوایل شهریور می توان یافت. اما انجیر خشک را در هر زمان که میل داشتید، می توانید پیدا کنید.
2ــ کاهش وزن:
انجیر، منبع خوبی از فیبرهای غذایی می باشد. فیبر، اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تأخیر می اندازد.
3ــ جلوگیری از سرطان سینه:
به خاطر داشتن فیبر بالا، از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند.
4ــ بالا برنده تراکم استخوان
انجیر مقدار زیادی کلسیم (79 میلی گرم در 224 گرم انجیر) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلیسم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر می باشد. کلسیم، به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته شده است. به علاوه پتاسیم موجود در انجیر، دفع اداری کلسیم را کاهش می دهد. پس انجیر یکی از بهترین ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
5 ــ جلوگیری از ضعف عضلات:
مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه 3 عدد یا بیشتر میوه مصرف می کنند، ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند.
6ــ انجیر منبع خوبی از منیزیم نیز می باشد.
7ــ ملین و ضد یبوست است.
8ــ به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند.
9ــ انجیر تازه مقدار کمی ویتامین C دارد و بهترین منبع (نسبت به دیگر میوه ها) دارای ویتامین B6 می باشد.
10ــ انجیر برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است. برای کم خونی مفید است.
11ــ انجیر برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا، بسیار مفید است.
12ــ تشنگی را از بین می برد.
13ــ انجیر به عنوان دارویی برای تولید انرژی و قوی شدن به کار می رود.
14ــ انجیر برای افرادی که رشد غیر طبیعی دارند بسیار مفید می باشد.
15ــ از سرطان روده جلوگیری می کند. انجیر جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرد.
16ــ آنتی اکسیدان زیادی نسبت به سایر میوه ها دارد.
17ــ امگا3 و امگا6 دارد. پس برای سیستم اعصاب، مغز و قلب بسیار مفید می باشد.
18ــ سدیم کمی دارد.
19ــ انجیر برای بهبود سر درد، دندان درد، تهوع، تب نقرس، گوش درد، سوختگی، معده درد، ورم چرکی (آبسه)، بیماری های ریوی و بیماری های مقاربتی مفید است.

فواید انجیر خشک:
 

1ــ انجیر خشک درمان کننده نفخ و باد معده می باشد.
2ــ انجیر خشک نسبت به انجیر تازه، 5 برابر بیشتر کالری دارد.
3ــ انجیر خشک دارای مقدار زیادی آهن می باشد.

فواید شیره انجیر:
 

1ــ شیره انجیر داروی خوبی برای افسردگی می باشد.
2ــ شیره انجیر، از بین برنده زگیل می باشد.

فواید برگ انجیر:
 

ممکن است با خودتان فکر کنید که برگ انجیر به چه دردی می خورد در بعضی از کشورها، برگ انجیر، بخشی از غذا می باشد.
1ــ برگ انجیر برای دیابتی ها مفید است و مقدار انسولین تزریقی مورد نیاز برای شخص دیابتی را کم می کند.
2ــ برگ انجیر را به آب جوش اضافه می کنند و به عنوان مرهم برای درد به کار می برند.
3ــ برگ انجیر به پایین آوردن تری گلیسیرید خون کمک می کند.
نعمات خداوند بسیار زیاد است. به هر نعمتی نگاه کنید، می بینید برای همه ما خوب و مفید است. اما نباید هیچ گاه این اصل را فراموش کنیم که: «کم بخور، همیشه بخور.»
منبع: فضیلت خانواده، شماره 213.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان