خورش هویج و پسته یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.
دستور شماره یک
مواد لازم:
هویج:500 گرم
روغن مایع: به میزان لازم
سینه مرغ بدون استخوان: 500 گرم
پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: 2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به دلخواه
شکر: 2 قاشق غذاخوری
آب غوره: 0/5 لیوان
برنج: 600 گرم
روغن حیوانی: 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته: به دلخواه
طرز تهیه:
هویجها را پوست بکنید و نگینی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید. سینة مرغ را به اندازة خورشی خرد کنید و همراه با پیاز داغ کمی سرخ کنید و هویج، زعفران، نمک، فلفل، شکر و آب غوره را به آن اضافه کنید. بعد از چند جوش خورش آماده است و برای تزیین آن میتوانید از خلال پسته استفاده کنید. برنج را با روغن حیوانی دم کرده و با خورش سرو کنید.
نکته:
1) این غذا، مخصوص شهر دامغان است. 2) این غذا را با گوشت هم میتوان پخت.
دستور شماره دو
مواد لازم:
هویج 500 گرم
سینه مرغ 500 گرم
پیاز داغ 2 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
شکر 2 قاشق غذا خوری
آب غوره ½ لیوان
روغن حیوانی 1 قاشق غذا خوری
خلال پسته به مقدار کافی
طرز تهیه:
هویجها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم سینه مرغ را خرد میکنیم و همراه با پیاز سرخ میکنیم و هویج، زعفران نمک و فلفل، شکر و آب غوره را به ان اضافه میکنیم بعد از آماده شدن خورش از خلال پسته برای تزیین آن استفاده میکنیم.