آش پرپۆڵه یا آش عدس غذای محلی کردستان است. این نوع آش مخصوص فصلهای سرد سال در شهر سنندج میباشد.
مواد لازم (برای 4 نفر):
1- عدس 300 گرم
2- پیاز 2 عدد متوسط
3- رشته آشی (به مقدار لازم)
4- ادویه (مرزه)
5- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
روش پخت:
ابتدا عدسها را شسته، سپس به آن آب اضافه کرده میگذاریم تا عدس بپزد.
پیازهای خرد شده را همراه روغن تفت داده و به آن نمک و ادویه اضافه میکنیم.
بعد از پخت کامل عدسها، پیاز داغ را به آن اضافه کرده و در این مرحله ادویه (مرزه) را به آش میافزاییم.
در مرحله آخر طبخ رشته آشی را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا با حرارت ملایم آش پرپۆڵه جا بیفتد و درست شود