ماهان شبکه ایرانیان

زردآلو گنجینه ای در تابستان

انسان ۴۰۰۰ سال قبل در چین با زردآلو آسنا شد و در مراحل بعد این میوه به آسیا، اروپا و دیگر مناطق جهان گسترش پیدا کرد

زردآلو گنجینه ای در تابستان
انسان 4000 سال قبل در چین با زردآلو آسنا شد و در مراحل بعد این میوه به آسیا، اروپا و دیگر مناطق جهان گسترش پیدا کرد. زردآلو همچنان از سوی گروه های داورشناسی مورد بحث و بررسی است چرا که برخی می گویند دارای ماده امایگدلین است که از آن داروی لاتریل برای پیشگیری و معالجه انواع سرطان به دست می آید.

خواص زردآلو
 

این میوه سرشار از ویتامین های A,C وآهن است.مواد مغذی موجود در زردآلو چشم ها و قلب را حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند.
زردآلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)است.زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند.مواد غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند. مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد.این دو ماده به عنوان آنتی اکسیدان از اکسیداسیون LDL کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند.
بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد.زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است.مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون درمقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می شود، فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری هالی روده ای جلوگیری می کند.برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است.مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشار خون می شود.زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی، بی خوابی ،خستگی شدید، گیجی، فراموشی و...مفید است.میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است.وبه علت داشتن آهن در خون سازی موثر است .تصفیه کننده خون است.عروق را باز می کند.ملین است .بوی بد دهان را رفع می کند.تب بر است.به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است.التهاب مفاصل را برطرف می کند.ضد نرمی استخوان است.زردآلو به علت داشتن مقداری اسیدسالسیلیک برای دردمفاصل و رماتیسم مفید می باشد.

تذکراتی در مورد مصرف زردآلو
 

*از زیاده روی در مصرف زردآلو خودداری کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.
*افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خورد ن زردآلو پرهیز کنند.
*هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد.لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید دچار نفخ معده نخواهید شد.
*کسانی که دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز کنند.
*زردآلو به طور کلی دیر هضم و نفاخ است.بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.
*این میوه را هنگام ناشتا و با معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه می شود.
*هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
*بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز ونفخ در معده می شود.
*اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید، فورا مقداری زیره را د م کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

خواص درمانی هسته و برگ زردآلو
 

هسته زردآلو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک، و برگ و گل آن سرد و خشک است.هسته زردآلو داروی بواسیر است.اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید، صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند.و روغن هسته اگر تلخ باشد کرم معده و روده را از بین می برد، ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
منبع: نشریه پنجره خلاقیت - شماره57
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان