خورش به آلو بومی شهر کرمان است.
مواد مورد نیاز:
گوشت ماهیچه یا مغز ران 1 کیلوگرم
پیاز داغ (سرخ شده) 4/1 پیمانه
آب 2 تا 3 پیمانه
به 3 عدد
روغن مایع 3/1 پیمانه
آلو بخارا 250 گرم
شکر 3 قاشق سوپخوری
آب لیمو 2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران (حل شده در آب جوش) 1 قاشق سوپخوری
نحوه تهیه: اگر از مغز ران استفاده میکنید آن را به قطعههای پنج سانتیمتری خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید و پیاز سرخ شده را اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید. آب را اضافه و حرارت را ملایم کنید تا گوشت تقریبا” پخته شود. پوست به را گرفته و چهار قاچ کنید و تخم آن را بگیرید، سپس به صورت پره پره برش دهید و با مقداری روغن کمی سرخ کنید و با آلو که از قبل به مدت یک ساعت در مقداری آب خیس کردهاید به خورش اضافه کنید. شکر، آب لیمو، نمک و فلفل را با زعفران آب شده اضافه کنید و بگذارید خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. نکته در خورش بهتر است از آب لیموی تازه استفاده شود. پیشنهاد در صورت تمایل 3/2 پیمانه لپه معادل 100 گرم را با پیاز سرخ شده تفت دهید و به گوشت اضافه کنید تا بپزد. پیشنهاد علمی مصرف این غذا برای روزهداران بسیار مناسب است. زیرا برخی از روزهداران در این ایام به تنبلی روده و یبوست دچار میشوند و آلو برای جلوگیری از این عارضه بسیار مفید است.