جعفری سرشار از ویتامین A، ویتامین C، آهن، آهک و فسفر است. مقوی، اشتهاآور، مخلل و برای سینه مفید است. تخم جعفری دارای آپیول است. آپیول ماده پرقوتی می باشد که تب بر است و نیز خون و مجاری روده ها را ضدعفونی نموده و از ابتلای بدن به سرطان جلوگیری می کند. از این رو باید جعفری را جزو غذای روزانه اشخاص کم خون یا بچه هایی که دیر رشد می کنند وارد کرد. اگر چشم شما درد می کند یا ورم چرکی کرده، ضماد برگ های جعفری را روی آن بگذارید، درد و ورم آن را برطرف می کند. برای آنژین برگ جعفری را کوبیده، در عرق خیسانده و بر گونه بگذارید. معمولاً این گونه ضماد را باید چند بار تجدید کرد.
منبع: نشریه کوچه ما، شماره 8.